Де в Києві поїсти, помитися, переночувати: видали довідник для безхатьків

Де в Києві поїсти, помитися, переночувати: видали довідник для безхатьків

Фото
Укрінформ
Довідник “ДЕ в Києві поїсти, помитися, переночувати” стане ефективним інструментом для допомоги безпритульним.
Його видала Спільнота святого Егідія разом з рухом “Молодь за мир” за підтримки Програми прямої допомоги уряду Австралії.

Волонтери передадуть довідник в усі організації та структури, які працюють з безпритульними, а також самим людям вулиці. Першу таку презентацію довідника для бездомних журналісти зможуть побачити у вівторок, 10 вересня”, - ідеться в повідомленні.

Голова Спільноти святого Егідія в Україні Юрій Ліфансе зазначає, що такі довідники уже багато років ефективно допомагають бездомним у Римі, Барселоні, Мадриді, Неаполі, Мілані, Варшаві та інших європейських містах.

Читайте також: Безхатьків обіцяють за місяць "виселити" з київського залізничного вокзалу

“Спільнота святого Егідія допомагає бездомним уже 20 років, і нам часто пишуть чи телефонують люди: “Ми зустріли безпритульного у дворі/біля метро, куди його направити?”. Тепер допомогти бездомному дуже просто: ти дізнаєшся, хто він, що йому потрібно, відкриваєш друкований чи електронний довідник – і читаєш усю необхідну інформацію. Як доїхати до міської нічліжки, які документи потрібні, скільки вона коштує і коли працює. Немає документів? Читаєш, як їх відновити. Всі організації, які роздають їжу, погруповані по днях і районах”, - розповів Ліфансе.

Фото: www.facebook.com/santegidio.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-