У Києві вперше відбудеться чемпіонат світу з веслування на човнах

У Києві вперше відбудеться чемпіонат світу з веслування на човнах "Дракон"

Відео
Укрінформ
У Києві вперше пройде клубний чемпіонат із веслування на човнах «Дракон» ICF 2019.

Урочистий старт змагань із веслування на човнах «Дракон» у Києві відбудеться 11 вересня о 17.00 Про це повідомляє пресслужба КМДА.

"Понад 1000 учасників із Китаю, США, Канади, Угорщини, Німеччини, Чехії, Польщі, Молдови, Швеції та інших країн завітають до Києва, аби продемонструвати свою майстерність і поборотися за перемогу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 12 - 15 вересня на Оболонській Набережній, а саме: на Київському водному стадіоні, можна буде побачити, як кращі команди з усього світу змагатимуться за перемогу. Україну готуються представляти 15 клубів з усіх регіонів: "Дніпро", "Буревісник", "Кайзер", "Айронмен", "ДБС Київ", "Мала Флотилія", "АВС", "Отаман", "Гетьман", "Харків", "Драгонком", "Сальса" та інші.

Чемпіонат триватиме за підтримки Департаменту молоді та спорту спільно із "Федерацією України з веслування на човнах "Дракон"".

Читайте також: Українські веслувальники з найкращим результатом виступили на ЧС-2019 у Сегеді

Веслування на човнах «Дракон» – це веслування на великому каное, з головою дракона і хвостом. Двадцять спортсменів розміщені в каное по десять з кожного боку. На кормі перебуває керманич. Офіційні змагання проводять тільки на 10-місних і 20-місних човнах на дистанціях від 200 до 2000 метрів у чоловічому, жіночому і змішаному класах. Історія цього виду спорту почалася понад 2000 років тому в Китаї. Нині цей різновид веслувального спорту входить переліку офіційно визнаних дисциплін в Україні. Статус цього виду – неолімпійський.

Фото: facebook/І.Каліта

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-