У столиці вандали пофарбували фонтан

У столиці вандали пофарбували фонтан "Самсон" у рожевий колір

Фото
Укрінформ
Столичні поліцейські затримали осіб, які пошкодили об'єкт культурної спадщини - пофарбували у рожевий колір фонтан «Самсон».

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва.

Зазначається, що близько першої години ночі 4 вересня поліцейські отримали повідомлення, що на Контрактовій площі у Подільському районі столиці невідомі особи розмальовують історичну пам’ятку архітектури.

На місце відразу направили патрульні наряди та слідчо-оперативну групу Подільського управління поліції.

"Прибувши на адресу, правоохоронці побачили невідомих осіб, котрі почали тікати. Одному із них втекти не вдалося – його затримали. При собі він мав ємність із речовиною, схожою на фарбу, та пензлики. Згодом юнак повідомив поліцейським імена своїх товаришів", - йдеться у повідомленні.

Слідчі кваліфікували цю подію як пошкодження об'єкта культурної спадщини, адже скульптура-фонтан «Самсон» офіційно внесена до Держреєстру нерухомих пам’яток України за категорією місцевого значення.

У свою чергу, трьох зловмисників, віком від 21 до 27 років, затримали у порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Правоохоронці під час проведення першочергових слідчих дій встановили, що до цього злочину фігуранти готувалися заздалегідь.

Зокрема, вони у своїх переписках обговорювали план дій, а також консультувалися із знайомими, як можна уникнути покарання за скоєне.

Читайте також: Поліція знайшла вандалів, які вчинили погром на горі Піп Іван

"Один із варіантів – назвати свої дії встановленням “арт-об’єкта”. Однак наголошую, що пофарбований ними фонтан є об’єктом культурної спадщини і без дозволу відповідних органів будь-які зміни зовнішнього вигляду скульптури заборонені і караються згідно із чинним законодавством», - підкреслив начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко.

Кримінальне провадження розпочате за ч. 2 ст. 298 (Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до трьох років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Фото: facebook.com/vechirkanova

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-