У Києві літо закінчиться лише у вересні - метеорологи

У Києві літо закінчиться лише у вересні - метеорологи

Укрінформ
Зважаючи на глобальне потепління, цьогорічне метеорологічне літо, яке розпочалось у середині травня, триває і закінчиться лише у вересні.

Таке повідомлення оприлюднила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

“За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського середня температура повітря цьогорічного літа у Києві склала +21,4ºС, що на 2,7ºС перевищило кліматичну норму. Це дало йому змогу поділити шосту-сьому позицію з літом 2016 року серед найтепліших у Києві з 1881 року”, - заявляють в обсерваторії.

Найспекотнішим, за даними метеорологів, було 13 серпня, коли температура після полудня піднялась до +35,0°С, - це стало температурним рекордом цього літа. Загалом літо 2019 року встановило 13 температурних рекордів, а торік їх було лише 2.

Спекотних днів, коли температура повітря перевищувала 30°С було 22. Із них 14 – у червні.

Цьогорічний червень виявився найтеплішим за 139 років спостережень, стверджують метеорологи. Натомість липень запам’ятався киянам незвичайно холодною, як для найтеплішого місяця літа, температурою і став найхолоднішим у XXI столітті, навіть попри те, що його температура перевищила кліматичну норму на пів градуса.

Читайте також: Осінь почнеться зі спеки - до 33°

Кількість опадів за літо на проспекті Науки склала 80% кліматичної норми.

“Зважаючи на глобальне потепління, цьогорічне метеорологічне літо, яке розпочалось у середині травня, триває і закінчиться лише у вересні”, - додали в обсерваторії.

 Фото: Anastasia Taylor-Lind

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-