Фестивальний вересень у Києві відкриє ХVІ

Фестивальний вересень у Києві відкриє ХVІ "Кінолітопис"

Укрінформ
Київський міжнародний фестиваль “Кінолітопис” пройде цьогоріч з 5 по 8 вересня традиційно за підтримки Державного агентства України з питань кіно.
Про це повідомляє прес-служба агентства.

“Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 5 вересня о 18:30 у Червоному залі Будинку кіно. Фільмом-відкриття стане створена за підтримки Держкіно українська картина “Генделик” режисера Тараса Дударя. Також на церемонії покажуть фільм “У твоїх руках” переможниці фестивалю 2018 року Мілани Маяр”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, подіями цьогорічного фестивалю стануть програми: польського кіно (представлятиме Польський інститут у Києві); португальського кіно (представлятиме CINE CLUBE of AVANCA - FAVANCA Film Festival); “Перші кроки в кіномистецтві” (присвячена кафедрі режисури та операторської майстерності Київського національного університету культури і мистецтв); італійського короткометражного кіно (представить член журі міжнародного конкурсу Марселла Метарітонна); присвячена проблемам довкілля (представлять Ніколь та Олександр Гратовські – президент Посольства дельфінів та керівник Центру дослідження дельфінів і китів на острові Тенеріфе (Іспанія); присвячена містам-побратимам Києва.

Читайте також: “Дике поле”, “Донбас” і “Вулкан”: Дні українського кіно стартують у Торонто

Серед подій також - відкриття виставки та ювілейний творчий вечір народного художника України Анатолія Гайдамаки; показ фільму “Гайдамацьким шляхом” Володимира Артеменка; ювілейний творчий вечір оперної співачки Гізелли Циполи; святкування 20-річчя клубу Ротарі “Київ-Центр”; презентація з нагоди 20-річчя міжнародної групи компаній “ТАНГРАМ”, яка протягом останніх років є лідером Інтернет-рішень для бізнесу.

Вхід на фестиваль вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-