У Києві іноземця затримали за

У Києві іноземця затримали за "мінування" вокзалу

Укрінформ
Столичні поліцейські затримали іноземця за неправдиве повідомлення про замінування Центрального залізничного вокзалу.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"До чергової частини Солом’янського управління поліції зателефонував чоловік та повідомив, що у кількох приміщеннях на території Центрального залізничного вокзалу закладені вибухові пристрої. На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група територіального підрозділу, вибухотехніки та кінологи зі службовими собаками", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у результаті ретельної перевірки приміщення та прилеглої території жодних підозрілих предметів та речовин правоохоронці не виявили.

"Під час огляду "замінованого" об’єкта було евакуйовано близько тисячі осіб", - додали у поліції.

У свою чергу, під час відпрацювання отриманої інформації поліцейські встановили псевдомінера та доставили його до управління поліції.

Чоловік свій вчинок чітко пояснити не зміг.

У ході поверхневого огляду правоохоронці виявили та вилучили у нього речовий доказ – мобільний телефон, з якого він здійснив виклик.

Зловмисника затримали у порядку ст. 208 КПК України. Правопорушник – уродженець іншої країни, 1990 року народження, який останнім часом мешкав на території столиці, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.

Читайте також: У Києві евакуюють залізничний вокзал - загроза вибуху

Слідчим Солом’янського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Зокрема, цьому чоловіку загрожує до шести років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, 29 серпня увечері Центральний залізничний вокзал у Києві евакуювали через повідомлення про замінування. У пресслужбі поліції повідомили, що інформація щодо повідомлення про замінування надійшла до них о 21:20.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-