У Київраді запевняють, що столиця забезпечена якісними вакцинами від кору

У Київраді запевняють, що столиця забезпечена якісними вакцинами від кору

Укрінформ
Київ забезпечено якісними імунологічними препаратами проти кору, краснухи та паротиту

Про це на пресконференції в Укрінформі заявила секретар комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Київради Юлії Лобан.

“Спалах кору у столиці набирає обертів. На сьогодні абсолютно усі поліклініки, заклади первинної медичної допомоги забезпечені якісними вакцинами. Кияни — і дорослі, і діти — можуть безоплатно вакцинуватися навіть у приватних медзакладах. Київ забезпечений вакцинами. Вони є у кожному районі. Якщо питання виникають, слід звертатися до районних управлінь охорони здоров’я, у комісію з питань охорони здоров’я”, - сказала Лобан.

За словами голови Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України Тетяни Гоєнко, у медичних закладах міста у наявності понад 57 тисяч доз вакцини для профілактики кору, краснухи та паротиту.

“Вакцина є надійною, виробництва Бельгії та США. Водночас, за статистикою, від 15 до 25% відмовляються вакцинувати своїх дітей проти тяжких інфекційних хвороб”, - зазначила Гоєнко.

Вона поінформувала, що у Києві спостерігається зараз наймасштабніший за останні роки спалах кору.

Читайте також: Кір повернувся у країни, де хворобу вважали переможеною

“У 2015 у столиці було зафіксовано п'ять випадків кору, у 2016 — три, у 2017 — 87, у 2018 році на кір захворіли 3 045 осіб. А за 6 місяців 2019 року — понад 5 тисяч осіб (з них понад 3 тисячі - дорослі), понад 50% з загальної кількості були госпіталізовані через тяжкий перебіг кору. Також цього року через ускладнення, зумовлені кором, у Києві померли двоє людей, вони не були щеплені та звернулися до лікарів запізно”, - сказала Гоєнко.

Як повідомляв Укрінформ, з початку року (з 28 грудня 2018-го до 23 серпня 2019 року) на кір захворіли 57 482 людини — 27 176 дорослих і 30 306 дітей, від ускладнень кору померли 18 людей. Протягом спалаху, з літа 2017 року, на кір захворіли понад 115 000 людей, 39 з яких померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-