Кличко обіцяє через кілька днів відкрити пам’ятник Сікорському

Кличко обіцяє через кілька днів відкрити пам’ятник Сікорському

Відео
Укрінформ
У столиці біля аеропорту "Київ" почали встановлювати пам’ятник відомому авіаконструктору Ігорю Сікорському.

Відео про те, як відбувається процес встановлення пам’ятника, опублікував мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці у Facebook.

«За кілька днів ми відкриємо в столиці пам’ятник одному з найвидатніших киян - всесвітньо відомому авіаконструктору Ігорю Сікорському. Пам’ятник, виготовлений за підтримки меценатів, вже встановлюють біля аеропорту, що тепер носить ім’я Сікорського (колишній аеропорт "Жуляни")», - написав Кличко.

Мер зазначив, що автор монументу - вже відомий киянам архітектор Володимир Журавель, який створив скульптурну композицію “Діти, що запускають кораблики”, встановлену на Поштовій площі, та пам’ятник Іллі Муромцю.

Скульптура Сікорського виготовлена з бронзи, вкритої темно-зеленою патиною. Стоятиме фігура авіаконструктора на стилізованій гранітній напівсфері. Загальна висота пам’ятника з постаментом буде 7,2 м.

«Кияни пишаються тим, що перша у світі авіамодель вертикального злету була сконструйована і запущена саме в нашому місті, у дворі садиби на Ярославовому валу, де мешкала тоді родина Сікорських. І, на жаль, досі місто - вже кілька років - добивається, аби Міністерство оборони, на балансі якого перебуває будинок Сікорського, передало його громаді столиці. Аби ми могли відреставрувати занедбане приміщення», - наголосив Кличко.

Читайте також: Сікорський завжди надихатиме українських винахідників - Зеленський

Як повідомлялося, Київська міська рада у березні 2018 року присвоїла аеропорту “Київ” ім’я авіаконструктора Ігоря Сікорського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-