Під час виступу Зеленського чоловік погрожував підірвати гранату

Під час виступу Зеленського чоловік погрожував підірвати гранату

Укрінформ
У Києві чоловік, якого поліцейські попросили злізти з металевого паркана під час виступу Президента Володимира Зеленського, заявив, що має гранату.

Про це на брифінгу поінформував начальник поліції Києва Андрій Крищенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Крищенко уточнив, що під час виступу Президента кілька людей видерлися на металеві конструкції, тож правоохоронці попросили їх злізти.

"Кілька людей злізло, а одна людина, попередньо в стані, візуально, алкогольного сп'яніння, відмовилася. І згодом він гучно заявив, що в нього є граната, і він може її підірвати. Було вжито заходів, його зняли, і в нього є тілесні ушкодження при затриманні. Його направлено в лікарню і надано допомогу", - розповів Крищенко.

За його словами, чоловік відмовився від госпіталізації. Щодо нього складено два адміністративні протоколи - за непокору законним вимогам поліцейських і за дрібне хуліганство.

Очільник столичної поліції уточнив, що заборонених речей у затриманого не виявлено, і "він нічого не пояснював".

Читайте також: День Незалежності: порядок у столиці охороняють близько 3 тисяч силовиків

Крищенко також розповів про деякі інші інциденти у центрі столиці. "Ще було затримано двох осіб на пунктах перевірки з речовиною, схожою на канабіс. Їх оформили, вилучили... І було ще одне повідомлення, під час офіційних заходів, про замінування майдану Незалежності. Там також порушено кримінальне провадження, враховуючи, що було все обстежено і перекрито до початку, і ми перевірили ще раз після закінчення, - нічого не підтвердилося. Будемо встановлювати цю особу", - зазначив начальник поліції Києва.

Раніше він повідомляв, що до охорони порядку під час заходів у Києві задіяно до 3 тисяч працівників поліції і нацгвардійців.

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-