Киянам повернули ділянку, де має бути сквер імені Шаповала

Киянам повернули ділянку, де має бути сквер імені Шаповала

Укрінформ
Відповідач добровільно повернув земельну ділянку, на якій раніше було ініційовано облаштування скверу імені загиблого Героя України, розвідника Міноборони Максима Шаповала, киянам.

Про це у Facebook написала речниця столичної прокуратури Надія Максимець.

"Прокуратура відстояла цей чудовий сквер. У ході судового розгляду відповідач добровільно повернув земельну ділянку киянам", - написала вона.

22 серпня 2018 року у столичній прокуратурі повідомили, що Київська місцева прокуратура №9 заявила позов до господарського суду столиці про розірвання договору оренди та повернення у користування киян земділянки по проспекту Повітрофлотському у Солом'янському районі Києва.

Ця земділянка ще у 2004 році була передана в оренду товариству на 25 років під будівництво торговельного комплексу.

Зазначалося, що будівництво на цій ділянці мало бути завершено ще у 2008 році, однак станом на той момент будівельні роботи навіть не були розпочаті, що є підставою для дострокового розірвання договору оренди та припинення права користування землею цим товариством.

Читайте також: СБУ назвала ім'я чоловіка, який заклав вибухівку під авто розвідника Шаповала

"Крім того, враховуючи те, що на вказаній земельній ділянці мешканцями району ініційовано облаштування скверу імені загиблого Героя України Максима Шаповала, з метою збереження рекреаційної функції цієї ділянки, Київською місцевою прокуратурою №9 заявлено позов про дострокове розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки у користування киян", - уточнили у відомстві.

Як повідомлялося, співробітник Головного управління розвідки Міноборони Максим Шаповал загинув вранці 27 червня 2017 року в Києві в результаті підриву автомобіля.

7 вересня Президент Петро Порошенко вручив удові Шаповала, якому присвоєно звання Героя України посмертно, орден "Золота зірка".

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-