У Києві перевірили маршрутки — угоди розірвали з 16 перевізниками

У Києві перевірили маршрутки — угоди розірвали з 16 перевізниками

Укрінформ
Фахівці Служби перевезень за результатами перевірок склали 46 актів та розірвали 16 договорів з перевізниками на міських автобусних маршрутах.

Про це повідомили в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА у відповідь на інформаційний запит Укрінформу.

“Фахівцями Служби перевезень за період 2018 – перше півріччя 2019 року проведено 364 чергові перевірки дотримання перевізниками умов договорів про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування м. Києва та 42 позачергових перевірки”, - повідомили у департаменті.

За результатами проведених перевірок Департаментом транспортної інфраструктури складено 46 актів та розірвано 16 договорів про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

Зазначається, що фахівці Служби перевезень, за дорученням Департаменту транспортної інфраструктури, проводять чергові або позачергові перевірки, за наслідками яких перевізника попереджають про усунення порушень умов договору, або договір розривається.

“Найпоширенішими порушеннями умов договорів перевізниками, за які Департамент транспортної інфраструктури може розірвати договір або винести попередження, є: невиконання інвестиційних зобов’язань перевізником, робота на маршруті автобусів гірших, ніж ті, які подавались на конкурс, самовільна зміна кількості рухомого складу на маршруті, самовільна зміна схеми руху”, - повідомили в Департаменті.

Читайте також: Кличко показав, як за гроші меценатів будують сходи до Андріївської церкви

Водночас, контроль за додержанням законодавства у сфері автомобільного транспорту, правил перевезень пасажирів і безпеки покладено на Міністерство інфраструктури України, Міністерство внутрішніх справ та їх територіальні органи. Працівниками Національної поліції України, згідно з наданими їм повноваженнями, здійснюється щоденний контроль дотримання водіями Правил дорожнього руху. Водії, посадові особи, які порушують Правила дорожнього руху, притягуються до адміністративної відповідальності у порядку, передбаченому законодавством України.

Фото: kievvlast.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-