Жінка з Броварів у 2017 році “замовила” ексчоловіка — прокуратура

Жінка з Броварів у 2017 році “замовила” ексчоловіка — прокуратура

Укрінформ
Жителька Броварів Надія Головач, яку разом з дочкою правоохоронці врятували від замовного вбивства колишнього чоловіка, у 2017 році сама замовила побиття ексчоловіка. Наразі її справа перебуває у суді.

Про це повідомила у Facebook речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

"Як і більшість користувачів інтернету, сьогодні була шокована новиною про те, що на Київщині група осіб готувала вбивство двох жінок. За даними слідства, жінку та її доньку замовив колишній чоловік через розподіл майна після розлучення.

За іронією долі два роки тому прокуратура Києва спільно з ДВБ НПУ викрила злочинну групу, яка займалася розбійними нападами, у тому числі на замовлення. Один з нападів - відносно підприємця з Броварів - був організований його ексдружиною.

Тепер вгадайте прізвища потерпілого та замовниці", - зазначила Максимець.

У коментарях речниця прокуратури Києва зауважила, що жінка замовляла не вбивство, а побиття. Обвинувальний акт відносно неї та виконавців наразі перебуває на розгляді у суді. Стадія допиту свідків. "Підкреслю, що це лише 1 епізод діяльності цієї злочинної групи. З іншими епізодами ця жінка не пов'язана", - додала речниця.

Як відомо, йдеться про матір – 53-річну Надію Головач та її 31-річну доньку Юлію Зайковську. Жінки виїхали в суботу, 17 серпня, з міста Бровари у напрямку до Києва і пропали.

А вже 19.08.2019 року працівниками правоохоронних органів було виявлено автомобіль зниклих.

Сьогодні СБУ повідомила , що під час спецоперації у Київській області правоохоронці попередили замовне вбивство двох жінок та затримали організаторів і виконавців, які планували злочин.

Оперативники Служби безпеки України отримали інформацію, що житель Броварів, який є власником промислово-будівельної компанії, через посередника підшукує виконавця для здійснення вбивства. Встановлено, що зловмисник «замовив» колишню дружину та її доньку через судові спори щодо поділу майна після розлучення.

За отриманою інформацією, колишнє подружжя оскаржувало через суд право власності, зокрема на частки у бізнесі, нерухоме та рухоме майно, у тому числі приватний літак.

За вчинення вбивства «замовник», спільно зі своєю третьою дружиною, пропонував виконавцю 50 тисяч доларів США.

Для попередження особливо тяжкого злочину оперативники СБУ вивели посередника на умовного «кілера». Для надання «доказів виконаного завдання» було проведено контроль за вчиненням злочину та здійснено імітацію вбивства громадянок. Для підтвердження «ліквідації жертв» замовнику зроблено відповідні постановочні фото і оприлюднено інформацію про їх зникнення.

Читайте також: На Київщині розкрили замовне вбивство двох жінок

Правоохоронці затримали за місцями проживання організатора та його дружину. Також на одній із вулиць Броварів затримано посередника, а у власному помешканні його дружину, з якою він був у змові.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 14, п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-