Київ затвердив план заходів до Дня Незалежності

Київ затвердив план заходів до Дня Незалежності

Документ
Укрінформ
Київська міська державна адміністрація затвердила план заходів до Дня Державного прапора України та 28-ї річниці Незалежності України.

Про це йдеться у розпорядженні КМДА №1467 від 16 серпня 2019 року.

Так, у п'ятницю 23 серпня відбудеться церемонія урочистого підняття Державного прапора України на Софійській площі (09.00), біля будівлі Київської міської ради (10.00) та в районах міста Києва. Також відбудеться святкова концертна програма до Дня Незалежності в Національному історико-культурному музеї "Київська фортеця".

Ввечері, о 18.00 пройде мистецький проєкт "Тобі, Незалежна Батьківщино".

Крім цього, у парку ім. Тараса Шевченка, у парку "Перемога", в Голосіївському парку відбудуться святкові концерти, а на Співочому полі — Всеукраїнський фестиваль-конкурс "Ти у серці моїм, Україно!".

Біля стели Перемоги 23 серпня відбудуться змагання на ретроавтомобілях для встановлення рекорду України, а також відкриється виставка ретроавтомобілів.

Читайте також: Тіна Кароль співатиме Гімн України під час "Ходи Гідності"

24 серпня урочисті заходи до Дня Незалежності відбудуться за участю керівництва держави та міста на Майдані Незалежності та на Алеї Героїв Небесної Сотні (9.30-11.00).

Зокрема передбачено покладання квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у XX столітті, загиблих учасників Революції Гідності, учасників АТО.

Біля будівлі Київської міської ради (Хрещатик, 36) о 13.00 відбудеться святковий захід з нагоди 28-ї річниці незалежності України, а з 16.00 до 19.30 пройде фестиваль етнічних громад "Етнічний віночок".

На Хрещатику, від вулиці Богдана Хмельницького до бульвару Тараса Шевченка пройде акція "Україна єдина" Київського міського автоклубу (15.00-22.00).

Також на Хрещатику, від вул. Прорізної до будівлі Укрпошти, відбудеться вуличний соціальний фестиваль "Карта мрії — 2019". (13.00-17.00).

У День Незалежності відбудеться "Забіг у вишиванках" (Русанівська набережна — Дніпровська набережна до вулиці Княжий Затон, 9.00-13.00).

У День Незалежності також проходитимуть пішохідні екскурсії "Володимирський шлях Михайла Грушевського" та Урядовим кварталом; Міжнародний фестиваль мистецтв "Діалоги культур"; показ колекції бренду SEREBROVA в рамках концепції "Ukraine Now"; фестиваль "Відкрита музика міста" на майданчику перед Національним музеєм історії України; вітрильна регата "День Незалежності" на причалі Київського річкового вокзалу.

Також у рамках відзначення річниці Незалежності України 28 серпня передбачено провести захід, присвячений пам’яті загиблих та зниклих безвісти бійців за незалежність країни – 10.00-12.00 за адресою Повітрофлотський проспект, 25, а також 16.00-17.00 на Михайлівській площі.

Окрім цього, до столичної влади надійшли заявки на проведення акції "Парад Нескорених" до Дня Незалежності України від громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону "Загін тероборони "Самооборона Києва". Також заявки на проведення "Параду Нескорених" надійшли від ГО "Форум порятунку", ГО "1 Сотня Самооборони Майдану", БФ "Стіна народної пам’яті" та інших.

Крім цього, Київське товариство політв'язнів та жертв репресій подало до КМДА заявку на проведення "Маршу гідності до Дня Незалежності", а ГО "Незламні матері України" проведуть ходу родин загиблих учасників АТО до Дня Незалежності України.

Громадська спілка "Рух ветеранів України" проведе "Марш захисників України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-