КМДА заборонила заміну огорожі на Байковому кладовищі до надання проєкту

КМДА заборонила заміну огорожі на Байковому кладовищі до надання проєкту

Укрінформ
Департамент охорони культурної спадщини заборонив Ритуальній службі спеціалізованого комунального підприємства проводити будь-які роботи на території Байкового кладовища, які суперечать вимогам Закону України «Про охорону культурної спадщини».

Про це йдеться у відповідному приписі Департаменту, повідомляє пресслужба КМДА.

«Комплекс Байкове кладовище має статус пам’ятки національного значення. Огорожа є щойно виявленим об’єктом культурної спадщини. Департаментом підготовлено відповідний припис про заборону робіт із огорожею до надання на розгляд науково-проєктної документації в установленому порядку», – наголосив директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

Окрім того, в документі сказано, що підприємство протягом 10 днів з моменту отримання цього припису має надати на розгляд Департаменту науково-проєктну документацію на проведення невідкладних реставраційно-відновлюваних робіт огорожі, а також надати до Департаменту науково-проєктну документацію на проведені роботи із заміни частини огорожі.

Окрім того, направлено лист до Міністерства культури щодо проведеного обстеження об’єкту.

«Інформація щодо погодження відповідної науково-проєктної документації на проведення робіт із Міністерством культури та надання дозволу на проведення відповідних робіт у Департаменті відсутня. Враховуючи вищевикладене, балансоутримувачу об’єкта направлено припис із відповідними пам’яткоохоронними вимогами. Інформуємо про вжиття заходів відповідного реагування», – сказано в листі Департаменту охорони культурної спадщини до Міністерства культури.

Читайте також: Спадщина ЮНЕСКО: «Вхід заборонено»?

Як повідомлялось, депутат Київради Ольга Балицька вимагає скасувати тендер на заміну огорожі Байкового кладовища плиткою.

На Байковому кладовищі планують розібрати цегляну огорожу навколо кладовища. Тендер на ProZorro оголосила комунальна ритуальна служба.

За тендерною документацією, підрядник повинен розібрати цегляні стіни навколо кладовища, а також замінити асфальтні доріжки та тротуари. У додатку до тендеру вказана клінкерна плитка Cerrad Burgund, яка схожа на цеглу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-