"Лікар у Вашому домі" провів понад 82 тисячі обстежень — КМДА

Укрінформ
У Києві від початку дії проекту "Лікар у Вашому домі" здійснено понад 82 тисячі медичних обстежень.

Про це розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, інформує Офіційний портал Києва.

“За минулий тиждень у рамках проекту “Лікар у Вашому домі” здійснено 1372 обстеження, а загалом від початку дії проекту – 82 054 обстеження”, - сказав Поворозник.

Він повідомив, що за результатами обстежень минулого тижня у 914 киян виявлено надмірну вагу, у 574 – підвищений артеріальний тиск, у 217 – високий рівень цукру крові, у 516 – високий рівень холестерину.

Окрім того, минулого тижня здійснено 80 виїздів мультидисциплінарних бригад. До складу такої бригади входять лікар і медсестра первинної ланки, вузькопрофільні спеціалісти. Вони виїжджають до соціально незахищених сімей або до киян, які не можуть самостійно дістатися медичного закладу, аби отримати допомогу.

Читайте також: Люди помирають не від того, про що найчастіше пишуть ЗМІ - Супрун

Як зазначили у пресслужбі КМДА, у рамках проекту кожен охочий може безкоштовно пройти медичні обстеження у наметах із написом “Лікар у Вашому домі” в усіх районах столиці. Зокрема, отримати первинні консультації щодо стану здоров’я, пройти експрес-тестування на неінфекційні захворювання, перевірити рівень цукру та холестерину в крові, виміряти артеріальний тиск, визначити індекс маси тіла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-