Власники ЖК

Власники ЖК "Чайка" просять Мін'юст захистити їх від рейдерів

Укрінформ
Компанія "ОМОКС" - забудовник житлового комплексу "Чайка" з населенням 16 тисяч осіб, що розташований у передмісті міста Києва, вимагає від Мін’юсту скасування незаконних реєстраційних дій і захисту від рейдерських атак.

Про це заявив керуючий власник девелоперської компанії “ОМОКС” Олексій Кулагін на прес-конференції в Укрінформі.

"Вони не скасували інші реєстраційні дії щодо нашої ж власності, просто скасували (рішення - авт.) щодо головної власності", - наголосив Калугін.

Він розповів, що в ніч на 29 травня 2019 року рейдери реалізували чергову спробу силового захоплення ЖК "Чайка", але завдяки діям Національної поліції України атаку вдалося відбити. Але вже 1 червня 2019 року державний реєстратор Прошкін Олександр Васильович (зареєстрований в Комунальному підприємстві “Реєстраційний центр реєстрації нерухомості та бізнесу”) здійснив кілька незаконних реєстраційних дій: внесення змін щодо засновника ТОВ "ОМОКС ІНВЕСТ БУД", якими замість ТОВ "ОМОКС" засновником вказаний Шишов Андрій Віталійович; внесення змін щодо керівника ТОВ "ОМОКС ІНВЕСТ БУД", якими замість Кулагіної Оксани Георгіївни, директором вказаний Шишов Андрій Віталійович; внесення державної реєстрації змін в установчих документах ТОВ "ОМОКС ІНВЕСТ БУД".

Калугін наголосив, що на своєму засіданні 6 червня 2019 року Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції України (Антирейдерська комісія) скасувала дії державної реєстрації тільки щодо компанії "ОМОКС" і не скасувала незаконні реєстраційні дії щодо компанії "ОМОКС ІНВЕСТ БУД" .

Юрист компанії Катерина Ковальська зазначила, що внаслідок незаконних дій державного реєстратора Прошкіна, Кулагіни були позбавлені прав приватної власності на майно, включно з корпоративними правами "ОМОКСу", якими вони володіли в розмірі 92% статутного капіталу. За її словами, те комунальне підприємство, в якому працює державний реєстратор Прошкін А.В., ніколи не існувало.

Читайте також: Поліція спростовує силове захоплення кінотеатру “Київ”

"Оперативними співробітниками встановлено, що комунальне підприємство, вказане в реєстраційних документах, не існує і ніколи не існувало. Тобто, де вони фізичного знаходяться - незрозуміло. Ніхто їх не бачив. Тобто, у когось є ключі цього "державного реєстратора" Прошкіна, і хтось їх використовує для певних реєстраційних дій. Такі дії держреєстратора, тобто внесення змін до держреєстру, який зараз ведеться в електронному вигляді, дуже часто використовується зараз в такого типу схемах, коли треба забрати чиєсь майно. Мін'юст повинен скасувати ці реєстраційні дії", - зауважила Ковальська.

Повідомлялося, що в 2018 році вже була зроблена спроба захоплення майнового права на ЖК "Чайка": Печерський районний суд міста Києва наклав арешт на банківські рахунки і майно Олексія Кулагіна, але вже 10 грудня 2018 року Київський апеляційний суд скасував це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-