У Києві хочуть створити тренувальний центр собак-терапевтів

У Києві хочуть створити тренувальний центр собак-терапевтів

Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів підтримує проекти з розвитку зоотерапії в рамках реабілітації військових.

Про це повідомляє прес-служба міністерства у Facebook.

"Міністерство у справах ветеранів та особисто міністр Ірина Фріз підтримують проекти пов’язані з розвитком зоотерапії, зокрема терапії за допомогою собак", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зауважили, що один з таких проектів – створення спеціального центру для тренування та підготовки собак-терапевтів - розміщений на сайті і виставлений на голосування громади.

"В разі, якщо до кінця тижня буде набрана необхідна кількість голосів – коштом столичного бюджету проект буде профінансовано. І в Києві з’явиться центр з підготовки собак-терапевтів, де зокрема проводитимуть підготовку власних собак ветеранів, спеціально для них. На даний час в Україні вже є досвід підготовки та використання собак-каністерапевтів", - відмітили у Мінветеранів.

Читайте також: У Харкові відбувся найбільший парад родин захисників України

У відомстві зазначили, що подібна терапія є водночас психологічною та фізичною підтримкою тих, у кого спостерігається пригнічений, депресивний стан, посттравматичний стресовий розлад.

У Мінветеранів також зауважили, що у Верховній Раді вже зареєстровано проект Закону "Про терапію за допомогою тварин (зоотерапія)", який має на меті "сприяти розвитку цього напрямку та появі необхідних центрів та майданчиків для тренування тварин".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-