Столична дитяча залізниця відкрила 66-й сезон перевезень після реконструкції

Столична дитяча залізниця відкрила 66-й сезон перевезень після реконструкції

Фото
Укрінформ
У столиці 1 червня свою роботу після масштабної реконструкції розпочала Київська дитяча залізниця.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Це вже 66-й сезон перевезень, і цьогоріч малеча зможе оцінити не лише залізничні пригоди у відновлених вагонах, а й познайомитися з будівлею Київського центрального вокзалу, яку для наймолодших відвідувачів було відтворено за зразком головної залізничної станції української столиці" - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на малій столичній магістралі запроваджено електронний квиток, надаватиметься безкоштовний доступ до Wi-Fi та ретро-паровоз зустрічатиме своїх відвідувачів безпосередньо перед входом до Сирецького парку.

Читайте також: Концерти, подарунки та алея мрій: як в Одесі відзначили День захисту дітей

Окрім цього, на території вокзалу облаштували Музей історії Південно-Західної залізниці, квиткові каси, адміністративні приміщення, аудиторії з інтерактивними дошками тощо.

"Задля безбар’єрного доступу пасажирів на двох залізничних станціях повністю оновили платформи, обладнавши їх спеціальною інфраструктурою. Також вздовж столичної магістралі облаштовано безпечні пішохідні переходи та інформаційні стели про адміністративні одиниці нашої країни" - повідомили у КМДА.

У Києві відбулося відкриття 66-го сезону оновленої Київської дитячої залізниці / Фото: Олена Худякова, Укрінформ

Цьогоріч значних змін зазнає і сам Сирецький парк, де, власне, й розташована Київська дитяча залізниця.

«Насамперед хотів би подякувати Південно-Західній залізниці за всі проекти, які вони реалізовують для нашого міста, за будівництво прекрасного вокзалу – копії справжнього Центрального київського вокзалу, але вже для дитячої залізниці. Ми дуже раді, що разом із Київською міською державною адміністрацією спільно розвиваємо транспортну інфраструктуру нашої столиці», – наголосив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-