Київ повністю перейде на е-квиток з 1 листопада

Київ повністю перейде на е-квиток з 1 листопада

Укрінформ
Електронний квиток запрацює на всіх видах муніципального транспорту столиці з 1 листопада цього року.
Про це під час прес-конференції поінформував директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Електронний квиток працює в дослідній експлуатації, це означає що він повноцінно функціонує, але ще продовжує функціонувати стара система - система жетонів і талонів. Тестова експлуатація у нас буде відбуватися до 30 жовтня цього року, тобто з 1 листопада цього року ми повністю переходимо на електронний квиток”, - сказав Назаров.

Він зазначив, що щодня карткою киянина для оплати проїзду користуються 350 тисяч пільговиків. “Щодня ми бачимо більше 50 тисяч поїздок платних, за допомогою Kyiv Smart Card та або QR-коду. На даний момент ми продали більше 15 тисяч Kyiv Smart Card”, - розповів він.

Читайте також: Всі е-послуги в одному додатку: у столиці запрацював Kyiv Smart City

Як повідомляв Укрінформ, у Київському метрополітені жетонами можна буде користуватися до 31 жовтня. Далі - тільки електронні засоби оплати (Закон України про електронний квиток та розпорядження КМДА щодо впровадження автоматичної системи оплати проїзду).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-