Всі е-послуги в одному додатку: у столиці запрацював Kyiv Smart City

Всі е-послуги в одному додатку: у столиці запрацював Kyiv Smart City

Фото
Укрінформ
Директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров презентував під час виступу на iForum мобільний додаток Kyiv Smart City.
Як повідомляє прес-служба КМДА, додаток, який розробили ІТ-спеціалісти Департаменту, об’єднуватиме міські електронні сервіси.

«Додаток повністю орієнтований на користувачів, тому ми передбачили можливість проголосувати за сервіси, які кияни хочуть бачити реалізованими в першу чергу. Це можна зробити прямо в додатку, натиснувши на відповідну іконку біля будь-якої функції. Таким чином ми об’єднуємо всі електронні сервіси у смартфоні. Тепер киянам для того, щоб отримати необхідну послугу, треба лише зайти у додаток на телефоні», – прокоментував Назаров.

Читайте також: Аеропорт "Київ" відкрив новий простір терміналу "А"

Зараз за допомогою додатку можна скористатися транспортною послугою: додати свою Kyiv Smart Card, поповнити її та придбати QR-квиток. Поступово Kyiv Smart City розширятиме функціонал. У додатку можна буде скористатись усіма найпоширенішими міськими сервісами. Незабаром стануть активними розділи: оплата комунальних послуг; електронна демократія: Громадський бюджет, Електронні петиції, Активний киянин, Електронний будинок; Домашні улюбленці: можливість повідомити про знайдену тварину та зареєструвати власного кота чи собаку у Реєстрі домашніх тварин; Сервіси водія: оплата паркування та пошук паркомісця, повідомлення про яму на дорозі, сплата штрафу; медицина: онлайн-запис до лікаря, електронний рецепт; дитячий садочок: електронна черга запису в дитячий садок; 1551; сучасний киянин: інформація про пункти прийому сміття, речей, можливість переказати кошти благодійним фондам; спорт та відпочинок: інформація про спортивні заклади та події у місті; соціальні послуги: інформація про доступні пільги, матеріальну допомогу та соціальну підтримку; інформаційний центр: актуальні новини Києва.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-