Дитячу лікарню №7 у Києві реорганізують у потужний заклад інтенсивного лікування

Дитячу лікарню №7 у Києві реорганізують у потужний заклад інтенсивного лікування

Укрінформ
Проект реорганізації Дитячої клінічної лікарні №7 у Печерському районі Києва передбачає створення потужного високоспеціалізованого дитячого закладу інтенсивного лікування.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"У разі схвалення рішення про реорганізацію Дитячої клінічної лікарні №7 Печерського району м. Києва у столиці з’явиться потужний високоспеціалізований дитячий заклад інтенсивного лікування. При цьому всі наявні на сьогодні відділення лікарні продовжать надавати медичну допомогу київським дітям у звичному режимі", - наголосили у КМДА.

За даними Департаменту охорони здоров’я, нині в столиці не існує комунального закладу охорони здоров’я, що надає допомогу дітям із політравмами. А нейрохірургічна допомога дитячому населенню надається єдиним спеціалізованим закладом – Київським міським центром дитячої нейрохірургії (КМЦДН), який розміщений у приміщенні Дитячої клінічної лікарні №7.

"У Центрі працюють висококваліфіковані фахівці, його оснащено унікальним обладнанням, ефективні сучасні методи лікування дозволяють проводити надскладні хірургічні втручання. При цьому потужність КМЦДН становить усього 20 ліжок, що вкрай недостатньо", - наголошують у Департаменті.

При цьому підкреслюється, що 55% пацієнтів, які проходять лікування у терапевтичних відділеннях Дитячої клінічної лікарні № 7, не є мешканцями Києва.

Читайте також: Гранти від мера: у Києві започаткували конкурс для навчальних закладів

У Департаменті зазначають, що доцільність створення закладу інтенсивного лікування для дітей шляхом реорганізації Дитячої клінічної лікарні № 7 Печерського району м. Києва обґрунтована, зокрема, її територіальним розташуванням (дозволяє оперативно доставляти пацієнтів з невідкладною патологією з усіх рівновіддалених районів) та наявною матеріально-технічною базою. Зокрема, за останні два роки лікарню забезпечено сучасним вартісним діагностичним обладнанням, проведені ремонти. У 2019 році передбачено закупівлю обладнання для відділення інтенсивного лікування на суму понад 27 млн грн.

Повідомляється, що проектом рішення визначено правонаступником усіх прав, обов’язків та майна лікарні Київський міський центр дитячої нейрохірургії.

 Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-