"Книжковий Арсенал" стартував у Києві

Відео
Укрінформ
IX Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" стартував у Києві у Мистецькому арсеналі з презентації нових видань Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні. Офіційне відкриття фестивалю відбудеться о 18.00.

Програма фестивалю розпочалася з 15.00 відкриттям виставки-ярмарку.

О 17.00 - презентація проекту "Ветеранська література на Книжковому Арсеналі", спеціального проекту Мистецького арсеналу та письменників-ветеранів у партнерстві з Міністерством у справах ветеранів України. Література про теперішню російсько-українську війну, написана учасниками бойових дій і волонтерами, буде представлена на спеціально обладнаному військовому наметі у дворі Мистецького арсеналу, де також відбуватимуться автограф-сесії авторів.

Після офіційної церемонії відкриття і нагородження переможців конкурсу "Найкращий книжковий дизайн" запланована дискусія "Qirim-Крим-Qrimea. Півострів, що об’єднує".

Цього ж дня відбудеться відкриття виставки "Обабіч". Куратор проекту Єжи Онух і фотографи Віктор Марущенко та Марк Невілл пропонують поглянути на місце й кордони уявного або фізичного сусідства між людьми, людьми і місцем, людьми і часом.

Читайте також: "Старий Лев" на Книжковому Арсеналі: 20 книжок для літньої відпустки

З 22 по 26 травня на відвідувачів очікують тисячі книжок, зустрічі з українськими та іноземними авторами, автограф-сесії, презентації, спеціальні проекти, ярмарок ілюстраторів та багато іншого.

У фокусі цьогорічного "Книжкового Арсеналу" - тема спільного буття на підставі цінностей і домовленостей.

У Міжнародній програмі особливий статус матиме Канада, яка вперше представить на фестивалі спеціальну програму зустрічей із авторами та презентацій свіжовиданих перекладів. Важливими фокусами міжнародної складової стануть дискусії, присвячені темам сусідства у глобальному масштабі, історичній тематиці, розмови про права і свободи людини.

Серед іноземних учасників - Майк Вікінг (Данія), Дерек Бразелл (Британія), Джо Девіс (Британія), Мартина Бунда (Польща), Кріс Абані (США), Софі Оксанен (Фінляндія), Барбара Кассен (Франція), Грейс Сімпсон (Британія), Грейс Кеннан (США), Адам Поморський (Польща), Богдан Задура (Польща), Едвард Навотка (США), Андреас Каппелер (Австрія), Александра Шульман (Британія), Аня Хромова (Ізраїль), Майкл Кіммел (США), Ібен Акерлі (Норвегія), Абір Мухерджі (Британія), Станіслав Комарек (Чехія).

Тема Дитячої програми звучить, як "Ось, власне!". У фокусі - українські автори. Книжковий Арсенал актуалізує проблему домінування в сучасній дитячій літературі перекладів та необхідність підтримки вітчизняних авторів та видавців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-