Оркестр, сальса та Дідьє Маруані: як святкуватимуть День Києва

Оркестр, сальса та Дідьє Маруані: як святкуватимуть День Києва

Укрінформ
У неділю 26 травня о 20.00, у рамках святкування Дня Києва та Дня столиці, на Контрактовій площі відбудеться концерт “Космічна симфонія” у супроводі симфонічного оркестру та хору Національної оперети України.

Про це під час прес-конференції поінформувала директор Департаменту культури КМДА Діана Попова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми хочемо презентувати подію, яка буде великим подарунком киянам від Київської міської державної адміністрації — великий концерт під назвою “Космічна симфонія”, який відбуватиметься на Контрактовій площі. Це буде центральна подія в неділю, 26 травня, саме в День Києва, але передуватиме цій події низка концертних програм, з п'ятниці по неділю”, - сказала Попова.

Зокрема, вперше в Києві пролунають хіти французького музиканта Дідьє Маруані та гурту Space у супроводі симфонічного оркестру Національної оперети України.

“Цей рік заявлений роком французької мови в Україні, і дуже символічно, що саме цього року відбуватиметься поєднання і 40-річчя групи Space у рік французької мови”, - зазначила вона.

“На святкування з бюджету міста профінансовано 2 мільйони гривень на заходи, які проходитимуть три дні”, - додала вона.

Концерт «Космічна симфонія» представить автор музики – популярний в Україні у 80-ті роки французький композитор Дідьє Маруані, який також є автором відомого мюзиклу Le Reve de Mai, присвяченого протестам 1968 року у Франції.

Вперше в Києві хіти французького музиканта Дідьє Маруані та гурту Space звучатимуть у форматі open-air на Контрактовій площі столиці, де почути музику легендарних музикантів матимуть змогу всі бажаючі, адже вхід на концерт вільний.

Шоу супроводжуватиметься лазерною світломузикою, яскравим відео, магічними спецефектами.

“Група Space гратиме разом з оркестром оперети, і така суміш - синтезатор і симфонічний оркестр - має бути дуже цікавою. Для мене дуже радісно бачити те, що я отримав таку пропозицію зіграти з симфонічним оркестром. Таке поєднання різних стилів і різних культур дуже цікаве і важливе, тому що культура відіграє важливу роль у відносинах між країнами”, - сказав французький композитор і музикант, лідер гурту Space Дідьє Маруані.

Читайте також: "Кернес", совок і синя рука: у Києві влаштували перформанс за декомунізацію

Водночас, як зазначив генеральний директор-художній керівник Національної оперети України Богдан Струтинський, 26 травня на Контрактовій площі урочисто вишикується понад одна тисяча танцюристів, котрі у своєму виконанні презентують українську "польку". Це дійство має бути настільки масштабним, що буде зафіксовано у Книзі рекордів України. Також планується сальса під відкритим небом. На глядачів чекають виступи сучасних зірок естради: Андрія Бойка, Деніса Реконвальда, Аліси Тарабарової, DZIDZIO, Гайтани, Асії Ахат та ін.

Крім цього, в рамках святкування Дня Києва у столиці відбудетсья міжнародний кінофестиваль “Молодість”, Міжнародний фестиваль “Київський тиждень мистецтва” Kyiv Art Week, Київський бал, численні дитячі розваги, спортивні заходи, різноманітні майстер-класи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-