Кличко пообіцяв зробити все, щоб Київ став справжньою європейською столицею

Кличко пообіцяв зробити все, щоб Київ став справжньою європейською столицею

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко пообіцяв докласти всіх зусиль, аби зробити Київ справжньою європейською столицею.

Про це він сказав під час урочистих заходів до Дня Європи у столиці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Нам потрібно ще багато подолати, є дуже багато викликів, і я як мер столиці зроблю все, що від мене залежить, щоб Київ мав європейські стандарти і був справді європейською столицею, а Україна була у великій родині європейських держав”, - зазначив Кличко.

Він нагадав, що за останні роки в Україні відбулися такі важливі іміджові події європейського рівня, як пісенний конкурс “Євробачення” та фінал Ліги Чемпіонів УЄФА, які сприяли приверненню уваги туристів до нашої столиці.

“За останні два роки ми провели дуже важливі події, дійсно європейського рівня. “Євробачення” - багато спекуляцій було, але потім — відгуки на дуже високому рівні, і всі, хто приїхав до нас у гості, були дуже задоволені рівнем проведення конкурсу. Минулого року ми провели фінал Ліги Чемпіонів — уперше в історії і України, і нашого міста, і також отримали схвальні відгуки. І всі туристи від'їжджали з бажанням знову повернутися до України. До Києва приїжджають усе більше й більше іноземних гостей, і вони завжди в захваті від нашого міста”, - зауважив мер.

Кличко подякував європейським партнерам України “за підтримку наших прагнень у напрямку до Європи, до європейської родини, до європейських цінностей”.

Читайте також: Кличко сказав, коли відкриють Подільський міст

Він нагадав, що цьогоріч День Європи в Україні присвячений тисячоліттю від початку правління київського князя Ярослава Мудрого, а також підкреслив, що українці завжди були європейцями.

“Ми з вами європейці і ментально, і географічно. Ми хочемо також, щоб у нашій країні були такі самі стандарти життя, як у європейських країнах. І ми, українці, довели, що готові боротися й покласти життя в прагненні бути частиною європейської родини, щоб була свобода слова, відстоювання прав кожної людини, рівні можливості, стандарти життя. І ми довели це й а Майдані за часів Революції гідності, і зараз — відбиваючи російську агресію, захищаючи незалежність і європейський вибір нашої країни. Київ утверджується як європейська столиця”, - наголосив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 18 травня, в Україні відзначають День Європи — як день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту. Це свято відзначається в нашій країні на державному рівні з 2003 року згідно з Указом Президента "Про День Європи".

Фото: kiev.klichko.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-