У Києві на

У Києві на "Ніч музеїв" представили "Вартових музейних скарбів"

Укрінформ
У Національному музеї українського народного декоративного мистецтва розпочалася міжнародна щорічна акція ''Ніч музеїв", у рамках якої відбулася театралізована екскурсія "Вартові музейних скарбів".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли постало питання провести акцію "Ніч музеїв", ми вирішили спробувати зі студентами розіграти сценарій, де будуть видатні діячі українського мистецтва, ті хто дійсно долучився до створення і першого київського музею, і цієї колекції. І ми обрали акторів згідно того, якими були персоналії минулого", - розповіла одна із авторів сценарію екскурсії "Вартові музейних скарбів" Ольга Дудар.

Вона зазначила, що весь сценарій є науковим та обґрунтованим на реальних подіях у минулому.

За словами співавтора сценарію Ольги Мусіяченко, працівники музею стали для них науковими консультантами. Вона зазначила, що гості театралізованої екскурсії мають змогу більше дізнатися про видатних діячів та поринути у світ музейного життя початку 20 століття.

"Театралізовані екскурсії у світі - досить популярний тренд, хоча їх не так багато, як ми думали, і це певна ніша. Це по суті історична реконструкція костюмів, персонажів, спілкування, побуту. Тому тут ідея не тільки розважати людей, а й показувати людям, що наука, екскурсія та історія - це цікаве та живе", - сказала Мусіяченко.

Вона додала, що такі театралізовані екскурсії потрібні, аби оживити музейні експонати, показати людям, що ці пам'ятки "не з неба впали".

Читайте також: Вінниця запропонує туристам ексклюзивний екскурсійний проект «Ніч музеїв»

Окрім театралізованої екскурсії, гості Національного музею українського народного декоративного мистецтва також мали змогу відвідати майстер-класи "Трипільські техніки створення глиняних виробів", "Ліногравюра", "Ниткографія".

"Ніч музеїв" – міжнародна акція, основна мета якої – показати потенціал сучасних музеїв і привернути до них молодь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-