У кавалерійській роті патрульних Києва “працює” 21 службовий кінь

У кавалерійській роті патрульних Києва “працює” 21 службовий кінь

Укрінформ
У кавалерійській роті патрульної поліції у Києві “працює” 21 службовий кінь.

Про це повідомляє Патрульна поліція у Facebook.

"У кавалерійській роті патрульної поліції Києва – 21 службовий кінь. До патрулювання коні приступають не відразу – поліцейський кінь повинен бути готовим до багатьох особливостей нової роботи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що патрульна поліція разом з іноземними партнерами розробила програму тренувань для адаптації коней до служби в складних умовах. Коней навчають не панікувати серед агресивного натовпу, спокійно реагувати на постріли, гуркіт автомобілів та світлові ефекти.

"Щоб почати патрулювання на конях, треба пройти спецнавчання, яке триває близько півроку. Але й після навчання тренування не закінчуються – вони проходять постійно, по 3-4 години на день", - зазначили у патрульній поліції.

Читайте також: Столична поліція отримала зброю нового зразка

Уточнюється, що, окрім усіх базових вмінь, патрульний повинен уміти добре триматися в сідлі, доглядати за кіньми, розуміти їх поведінку.

"Конем можна набагато швидше прибути на виклик і провести ефективну роботу там, де не можна проїхати транспортом, а пішки швидко не дійти", – зазначив заступник командира кавалерійської роти патрульної поліції Києва Юрій Власик.

Кавалерійська рота патрульної поліції працює у Києві вже понад два роки. На своє перше чергування підрозділ вийшов у березні 2017 року і з того часу патрулює лісопаркові зони, місця відпочинку та забезпечує правопорядок під час проведення масових заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-