Столична влада планує розібратися з покинутими автівками

Столична влада планує розібратися з покинутими автівками

Укрінформ
Постійна комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків підтримала проект рішення, що має врегулювати ситуацію зі старими авто, які господарі давно полишили напризволяще на вулицях міста.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

«На вулицях столиці сьогодні знаходиться понад 600 кинутих авто. Існуюча процедура евакуації безхазяйного автотранспорту має радянську основу, норми часів, коли кинутий транспортний засіб був винятковістю, а не практикою на вулицях великих міст», - зазначає ініціатор проекту рішення, депутат Київради Олександр Пабат.

Проблема полишеного транспорту полягає не лише в порушенні благоустрою, а й безпосередньо стосується безпеки киян. Яскравий приклад - 14 червня 2018 року в Святошинському районі Києва від вибуху в покинутому автомобілі постраждали чотири дитини.

Читайте також: У Києві можуть збільшити штрафи за сміття повз урну

За словами Пабата, КМДА зараз не наділена повноваженнями для демонтажу покинутих чи безхазяйних транспортних засобів. Водночас Нацполіція через відсутність матеріально-технічної бази не здатна розв'язати проблему з такими автівками.

Як зазначається, аби вирішити ситуацію з полишеними на вулицях столиці автомобілями, необхідно наділити відповідними повноваженнями виконавчий орган Київради. Зокрема пропонується, аби КМДА протягом трьох місяців з моменту прийняття рішення затвердила порядок переміщення, тимчасового зберігання і передачі безхазяйних транспортних засобів відповідним підрозділам Національної поліції.

Проект рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-