У Києві проводять

У Києві проводять "Зелений марафон"

Фото
Укрінформ
У Києві близько 20 молодіжних громадських організацій екологічного спрямування влаштували акцію "Зелений марафон" на Поштовій площі.

Подія відбувається під патронатом Київської міської державної адміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні у нас відбувається Зелений марафон, на якому всі охочі можуть зробити вклад у збереження екології. Ми будемо прибирати паркову зону біля Київського фунікулера, буде сортування вторинної сировини - пластика, паперу, скла, який потім піде на переробку", - розповів Укрінформу на початку події проектний менеджер Київського молодіжного центру КМДА Артур Маліновський.

До прибирання паркової зони біля фунікулера долучилися близько 200 людей, в тому числі співробітники підрозділів КМДА. Марафон триватиме до пізнього вечора. В ході його проведення на Поштовій площі відбудеться екоярмарок, громадські організації поінформують про те, чим сміття відрізняється від вторинної сировини, про правила сортування, свідоме споживання та екологічні виклики, які стоять перед планетою.

Читайте також: У Києві 16 травня стартує фестиваль "Ландшафтна весна"

Також відбудуться спортивні майстер-класи, а о 21 годині - діджейський батл, виступи та автограф-сесії зірок, зокрема телесеріалу "Школа", "Топ-модель по-українськи". Маліновський повідомив, що окремі заходи "Зеленого марафону" триватимуть до 21 вересня.

"21 вересня відбудеться Всесвітній день прибирання, на який вийдуть понад 160 країн. Україна також виходить і "Зелений марафон" приєднується до цього руху", - сказав Малиновський.

Фото: Наталія Молчанова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-