У Києві відбулася благодійна акція “Великдень для Героїв”

У Києві відбулася благодійна акція “Великдень для Героїв”

Фото
Укрінформ
На алеї Героїв Небесної сотні третій рік поспіль проходить акція "Великдень для Героїв", під час якої усі охочі прикрашають писанками дерева на алеї та викладають паски до Меморіалу Героїв Небесної сотні та Стіни пам’яті.

Акцію започаткував Національний музей Революції Гідності разом із етнографом Галиною Олійник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Основна ідея цього проекту – залучити якомога більше людей до такої активної пам’яті, якраз у Великдень, бо це велике свято для усіх українців, і переважно це родинне свято, яке вшановує тих, кого немає. І тут у зв’язку з такими подіями, які були на Майдані, які сьогодні відбуваються на Сході України, ми подумали, що дуже важливо залучати людей, і пам’ятати, що у нас іде війна”, - сказав генеральний директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

Він зазначив, що до акції вирішили залучити відомих людей, які на різних майданчиках Києва готували та випікали паски, розписували писанки. Бо саме вони, за його словами, подають важливий приклад суспільству.

Акція "Великдень для героїв" відбулася в столиці / Фото: Овсяннікова Юлія, Укрінформ

“До акції ми залучаємо родини Героїв Небесної сотні, активістів, школярів, і взагалі усіх небайдужих. От якраз переважно за два-три тижні перед Великоднем, коли вже можна писати писанки, ми проводимо майстер-класи. І ми починали проводити ось такі освітні заходи з тих шкіл, де навчаються діти Героїв Небесної сотні”, - сказав Пошивайло.

Він додав, що цього року акція проходить не тільки у Києві, а і у Львові та на Тернопільщині, де рідні Героїв Небесної сотні готували паски та писанки для українських героїв.

Читайте також: Полювання за писанками, сім чудес Києва та виставка тюльпанів: афіша на Великодні вихідні

Під час акції усі охочі прикрасили писанками дерева на алеї та виклали паски до меморіалу Героїв Небесної сотні (біля каплички) та Стіни пам’яті (біля Михайлівського собору). Решта пасок вирушать на Схід до підрозділів Збройних сил України та добровольчих підрозділів.

Як повідомляв Укрінформ, цього року пекли паски та малювали писанки для військових міністр культури Євген Нищук, голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, громадський діяч Володимир Гонський, співачка Анжеліка Рудницька, директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло, родичі Героїв Небесної сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-