Кінотеатр “Київ” обстоюватиме свої права в суді

Кінотеатр “Київ” обстоюватиме свої права в суді

Заява
Укрінформ
Працівники ТОВ “Культурний центр “Кінотеатр “Київ” будуть обстоювати свої права у суді.

Про це йдеться у їхній заяві, текст якої отримав Укрінформ, щодо конкурсу на право оренди приміщенням, проведеним 15 квітня в КМДА.

“Департамент комунальної власності м.Києва усупереч законодавству порушив переважне право ТОВ “Культурний центр “Кінотеатр “Київ” на продовження договору оренди, більш того, у встановлений законодавством термін не повідомив орендаря про намір не продовжувати договір оренди, що тягне за собою автоматичну пролонгацію договору за законодавством. У зв’язку з цим колектив кінотеатру “Київ” на початку квітня звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом про визнання дій Департаменту комунальної власності протиправними”, - зазначають автори.

За їхніми словами, підготовче судове засідання призначено на 6 травня, про що достеменно було відомо керівництву Департаменту, але він попри це провів конкурс на право оренди приміщення кінотеатру “Київ”.

Читайте також: Врятувати “Київ”: директор розповіла, як із “розваленої споруди” створили кінотеатр

“ТОВ “Культурний центр “Кінотеатр “Київ” заявляє, що буде відстоювати своє право на оренду кінотеатру у судовому порядку, лишаючись фестивальним центром столиці”, - наголошує колектив.

Як повідомляв Укрінформ, при проведенні конкурсу 15 квітня в КМДА зазначалося, що попередній орендар ні на етапі вивчення попиту, ні після публікації оголошення про порядок проведення конкурсу документів на участь у ньому не подавав. В аукціоні взяли участь 5 організацій, переможцем стало ТОВ “Сінема-Центр”.

У зв’язку з закінченням 4 січня 2019 року терміну дії договору оренди цілісного майнового комплексу Культурний центр “Кінотеатр “Київ” 3 жовтня 2018 року звернувся до Департаменту комунальної власності міста Києва з листом з проханням подовжити строк дії оренди на 10 років. Станом на 28 грудня дирекція кінотеатру не отримала офіційної відповіді від КМДА.

У грудні директор департаменту культури Діана Попова заявила, що “Київ” перейде у власність КП “Київкінофільм”.

У січні директор Департаменту комунальної власності Андрій Гудзь повідомив, що буде проведений тендер з пошуку нового орендаря. Водночас дирекція кінотеатру зверталася по допомогу до ЗМІ та громадськості, аби не допустити припинення роботи закладу.

На сайті КМДА було зареєстровано петицію щодо продовження київською владою договору оренди з ТОВ “Культурний центр “Кінотеатр “Київ”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-