Київрада створила ландшафтний заказник “Осокорківські луки”

Київрада створила ландшафтний заказник “Осокорківські луки”

Укрінформ
Київська міська рада підтримала рішення “Про оголошення природної території Осокорківські луки ландшафтним заказником місцевого значення”.

Відповідне рішення підтримали 93 депутати Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це важливе питання, яке знайшло підтримку у всіх фракцій. Це та потреба киян, які висловлюють побоювання, що ця територія може бути забудована. Цей проект рішення — це захист, у першу чергу, тих рослин, які внесені в Червону книгу, і тієї території, яка дасть можливість мати ще більше зелених зон у місті Києві. Завдяки активній позиції громадської організації “Екопарк Осокорки” це рішення реалізоване і підтримане всіма фракціями”, - сказав голова Постійної комісії з питань екологічної політики Київської міської ради Костянтин Яловий.

Згідно з проектом рішення, ландшафтний заказник пропонується створити на південь від озера Тягле та вулиці Колекторної в Дарницькому районі Києві. Він матиме орієнтовну площу 148 га.

Читайте також: Скандальний забудовник Осокорків розпочав «чорну» PR-кампанію проти Кличка

Цим проектом рішення доручається КО «Київзеленбуд» забезпечити охорону та збереження об’єкту, а також вжити заходів щодо державної реєстрації права постійного користування земельною ділянкою заказника.

Ухвалення цього рішення сприятиме покращенню стану довкілля мегаполісу та збереже цінні природні комплекси водно-болотних угідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-