У Києві відкрили пам’ятник Олександру Вертинському

У Києві відкрили пам’ятник Олександру Вертинському

Фото
Укрінформ
У Києві на розі Андріївського узвозу та Боричевого Току відкрили пам’ятник видатному киянину - естрадному виконавцю, композитору та кіноактору початку XX століття Олександрові Вертинському.

Захід приурочено до 130-річчя від дня народження артиста, а ініціатором встановлення пам’ятника виступив колекціонер Олександр Брей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні збулася мрія багатьох киян, і моя особиста. Тому що нарешті місто отримало пам’ятник легендарному співаку, який прославив Україну на весь світ”, - зазначив Брей.

Він зауважив, що Вертинський хоча й не мав сильного голосу від природи, але артистом був унікальним, стильним, і повторити його нікому не вдасться: "Він був найяскравішим представником стилю модерн. І як не можна повернути ті часи і той стиль, так не можна повернути і Вертинського. Такого співака, як він, уже ніколи не буде".

У столиці відкрили пам’ятник Олександру Вертинському / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

За словами колекціонера, ідея створення пам’ятника видатному киянину виникла дуже давно, але довго не могли знайти скульптура, який міг би гідно відтворити образ геніального співака. "Технічно були люди, але в них щось не виходило. Але нам пощастило, і до діла взявся Борис Довгань. Це дійсно видатний скульптор”, - сказав Брей.

Сам Довгань розповів, що Вертинських було кілька: один - той, що був у звичайному житті, а другий - людина в образі, і ці дві особистості були зовсім різними.

Читайте також: Киянам показали, як ремонтують міст метро через Русанівську протоку

У свою чергу посол Грузії в Україні Гела Думбадзе зазначив, що творчість Вертинського має великий вплив на світову культуру.

“Сьогодні культура об'єднує нас: українських братів і сестер, Грузію, і всіх людей, які люблять і поважають Україну і її велику культуру”, - сказав дипломат.

Український співак El Kravchuk на відкритті пам'ятника виконав кілька пісень Вертинського.

А у Музеї однієї вулиці відкрилася виставка «Киев – родина нежная» та відбулася презентація художнього конверта і поштової марки, приурочених до 130-річчя Олександра Вертинського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-