Навколо Київського вокзалу із 1 липня почнуть прибирання і ремонт

Навколо Київського вокзалу із 1 липня почнуть прибирання і ремонт

Укрінформ
Київський вокзал має стати центральним об’єктом транспортної інфраструктури Києва, зокрема привокзальна площа має стати зручною для пасажирів.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час розширеної наради щодо розвитку Київського залізничного вокзалу, інформує прес-служба міністерства.

«Київський вокзал має стати центральним об’єктом транспортної інфраструктури Києва. Ми маємо дати цілісне бачення його розвитку для Києва, киян і гостей міста. У Київського вокзалу повинен бути нормальний громадський простір. Привокзальна площа має стати зручною для пасажирів. Це те, про що ми вже говорили з мером Києва Віталієм Кличком, і що повинно бути реалізовано якомога швидше», − заявив Омелян.

За його словами, міська влада разом з Укрзалізницею мають навести лад на привокзальній території, опрацювати питання роботи громадського транспорту, транспортних розв’язок та пішохідних переходів біля вокзалу. З 1 липня цього року можуть розпочатися зазначені роботи.

Читайте також: Кравцов показав проект реконструкції Вокзальної площі у Києві

«Це - те, що ми можемо зробити вже потягом цього року, щоб зробити під’їзди до вокзалу більш зручними і дати людям чистоту і порядок. На більш далекоглядну перспективу розробляється план перетворення вокзалу і прилеглої території на єдиний транспортний вузол і зручний громадський простір, цей проект буде зреалізовано у форматі державно-приватно партнерства. Укрзалізниця спільною з провідним британським дизайн-бюро вже готує предпроект з цілісного розвитку київського вокзалу і прилеглої території», - додав міністр.

Омелян також зазначив, що розглядається ідея запровадження у Києві міської швидкісної залізниці, відомої у країнах ЄС як S-Bahn.

«Я повністю підтримую ідею з S-Bahn і думаю за умови співфінансування міста, Укрзалізниці та підтримки уряду України її цілком можливо реалізувати. Уряд часто іде столиці назустріч по субвенціях. Ми повинні вийти на нормальний формат цієї залізниці, вона точно буде затребувана», - переконаний урядовець.

Крім того, очільник міністерства зауважив, що, зважаючи на структуру пасажирської логістики між Києвом і прилеглими до столичного регіону областями України, необхідно розвивати з ними комфортне залізничне сполучення.

У нараді брали участь: державний секретар Міністерства інфраструктури України Андрій Галущак, голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, заступник голови Київської міської державної адміністрації Дмитро Давтян, представники Національної поліції України, керівництво Київського вокзалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-