Кличко сказав, коли на Виноградарі відкриють дві станції метро

Кличко сказав, коли на Виноградарі відкриють дві станції метро

Фото
Укрінформ
У грудні 2021 року у Києві відкриють дві станції метро на Виноградарі.

Про це заявив під час інспекції будівництва станції метро на Виноградар Київський міський голова Віталій Кличко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Фахівці наші кажуть, що у грудні 2021 року ми зможемо відкрити дві станції метрополітену на Виноградарі. Цей об’єкт чекають мільйони киян, адже півтора мільйона киян та гостей щоденно користуються Київським метрополітеном. І будівництво Київського метрополітену є ключовим пріоритетом для нас", - сказав Кличко.

Дві нові станції метро відкриються у грудні 2021 року / Фото: http://kiev.klichko.org

Він наголосив, що транспортна інфраструктура є пріоритетом столичної влади.

"Київ є лідером у будівництві доріг, лідером у будівництві дитячих садків, шкіл, відкритті нових парків. Транспортна інфраструктура є однією із ключових складових розвитку нашого міста, без цього ми не можемо дивитися у майбутнє. На сьогодні будівництво і метрополітену, і нових мостів, доріг є для нас ключовим пріоритетом", - підкреслив мер.

За його словами, на сьогодні у Києві 75 мостів перебувають у передаварійному стані.

«Ми нарешті розпочали реконструкцію нового Шулявського шляхопроводу, мостів Метро, Патона. Нам потрібно будувати метро на Троєщину і Подільсько-Воскресенський міст, і на це потрібні кошти", - зауважив Кличко.

Читайте також: Відновлення будівництва метро є результатом децентралізації - Порошенко

Він також підкреслив, що на будівництво метро на Троєщину необхідно 4-5 років за умови належного фінансування.

Як повідомлялося, будівництво метро на Виноградар планують завершити до 2021 року. Це передбачено договором, який уклали Київський метрополітен та переможець тендеру на Prozorro ПАТ “Київметробуд” щодо продовження Сирецько-Печерської гілки.

Бюджет проекту становить 5 млрд 993 млн грн.

У межах першої черги робіт на ділянці у майже 4 кілометри передбачається спорудження двох станцій - “Мостицька” та “Проспект Правда” - і відгалуження у бік станції “Виноградар” для подальшого продовження лінії.

Фото: http://kiev.klichko.org/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-