У Києві безробітних по-новому навчили професії кухаря

У Києві безробітних по-новому навчили професії кухаря

Фото
Укрінформ
Безробітні Київської міської служби зайнятості пройшли профпідготовку у Вищому професійному училищі № 33, де здобули спеціальність “кухар 3-го розряду”.

У понеділок, 18 березня, у ВПУ № 33 відбувся випускний іспит слухачів курсу за професією “кухар”, які навчалися за направленням столичної служби зайнятості, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Іспит приймала кваліфікаційна комісія, до складу якої увійшли викладачі, методисти, роботодавці та представники служби зайнятості.

Як повідомила заступник начальника відділу організації профнавчання Лариса Качан, навчання з елементами дуальної освіти тривало 6 місяців.

За її словами, дуальна освіта – це професійна підготовка, яка відбувається шляхом поєднання навчання у закладах освіти з виробничим навчанням та практикою на робочих місцях підприємств, установ та організацій. Саме таке навчання передбачає зміцнення зв’язків навчання з виробництвом і забезпечує якісну підготовку кадрів.

Вона повідомила, що надалі служба зайнятості планує навчати безробітних за розширеним переліком професій з використанням елементів дуальної освіти.

"Залишається високим попит роботодавців на працівників сфери торгівлі та послуг – а саме кухарів. Протягом січня-лютого 2019 року роботодавці подали до столичної служби 277 вакансій кухарів, станом на 1 березня 2019 року актуальних 169 вакансій кухарів, тобто відчувається дефіцит кадрів”, - підкреслила Качан.

Читайте також: Столична служба зайнятості проводить конкурс відеороликів “Професія моєї мрії”

У службі зайнятості нагадали, що ВПУ № 33 отримало статус експериментального закладу Всеукраїнського рівня у дослідно-експериментальній роботі за темою «Професійна підготовка кваліфікованих робітників з використанням елементів дуальної системи навчання».

“Наші слухачі - це безробітні, які були направлені Київським міським центром зайнятості, вперше проходили навчання з елементами дуальної освіти, тобто було мінімум теоретичного навчання та багато виробничої практики на підприємствах міста Києва”, - зазначив директор вищого професійного училища № 33 Петро Наконечний.

За його словами, на сьогодні ВПУ здійснює підготовку висококваліфікованих працівників для сфер послуг і харчування за професіями: "Кухар; кондитер"; "Кухар; офіціант"; "Перукар; манікюрник", "Майстер ресторанного обслуговування".

Загалом право працювати за професією “кухар 3-го розряду” отримали 13 безробітних служби зайнятості, серед них і ветеран АТО.

Усі безробітні після закінчення навчання та здобуття практичних навичок отримали запрошення на роботу у столичні кафе та ресторани.

 Фото: КМЦЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-