Пільги за участь у бойових діях на Донбасі отримують майже 27,5 тисячі киян - Кличко

Пільги за участь у бойових діях на Донбасі отримують майже 27,5 тисячі киян - Кличко

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко подякував добровольцям-захисникам України за їх мужність і самовідданість.

Про це повідомляє прес-служба мера.

“Дякую вам усім, хто поміняв комфортне життя на холодні окопи. Хто, ризикуючи життям, пішов відстоювати свою землю і свободу українського народу. Саме завдяки вам країна вистояла у найскладніші дні на початку російської агресії. Ваш патріотизм, мужність і самовідданість - приклад для всіх українців”, - зазначив Кличко.

Як повідомлялося, у червні 2017 року Київрада прирівняла військовослужбовців добровольчих батальйонів до учасників Антитерористичної операції.

Сьогодні пільги отримують майже 27,5 тисячі киян-учасників АТО та членів їх сімей.

За рішенням Київради від 9 жовтня 2014 року також з бюджету столиці для них встановлено низку пільг додатково до гарантованих державою пільг та гарантій.

Зокрема, цього року додатково ще майже 13,5 мільйона гривень з міського бюджету спрямують на матеріальну допомогу для учасників АТО та членів їхніх родин.

Читайте також: Біля посольства РФ у Києві відкриють сквер Нємцова

Фінансуються статті щомісячної матеріальної допомоги дітям; із забезпечення проїзними квитками; з компенсації сплати за комунальні послуги; лікування, реабілітація, оздоровлення; освітні гарантії.

Столиця також залучає досвід ветеранів АТО в забезпеченні правопорядку та безпеки на вулицях і об’єктах міста.

Наприкінці 2017 року в Києві створили Комунальне підприємство “Муніципальна охорона”, завданням якого є забезпечення охорони майна громади столиці. Більшість працівників підприємства – ветерани АТО.

 Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-