Киянам нагадали, чому необхідно обрізувати дерева

Киянам нагадали, чому необхідно обрізувати дерева

Укрінформ
КО “Київзеленбуд” у весняний період проведе обрізку сухих та аварійних дерев, у середньому планується обрізати від 500 до 1000 дерев у кожному районі столиці.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила начальник сектора зв'язків з громадськістю та пресою “Київзеленбуду” Юліанна Бедрицька.

“У цілому за весняний період планується в кожному районі провести обрізку від 500 до тисячі дерев. Наприклад, у Деснянському планується 500, у Дніпровському — тисячу, у Солом’янському — 800 дерев. У залежності від кількості зелених насаджень та розміру самого району”, - зазначила Бедрицька.

Водночас у “Київзеленбуді” наголосили, що обрізка – це важливий етап у догляді за деревами.

“Багато мешканців Києва дуже нарікають на те, що ми сильно обрізаємо дерева і залишаємо майже одні стовбури. Ми обрізаємо так старі дерева, яких дуже багато в Києві, які через сильний вітер можуть ламатися, пошкоджувати автівки чи, що ще гірше, якщо на людей падають, ми саме хочемо наголосити, щоб кияни не нарікали на таку дуже радикальну обрізку, оскільки вона затверджена правилами з утримання зелених насаджень у місті Києві”, - зазначила вона.

У “Київзеленбуді” додали, що обрізка аварійних дерев проводиться навесні і восени.

Читайте також: У Кличка закликали не спалювати суху траву та листя

“Існують три види обрізок — це санітарна, омолоджувальна та формувальна. Формувальна - це коли формується крона, омолоджувальна — це коли дуже старе дерево, його обрізають згідно з правилами зелених насаджень, затверджених Міністерством, і санітарна — це коли є якісь хвороби у дерева. Найчастіше для того, щоб уникнути вітроламкості старих дерев, їх падіння, необхідно проводити омолоджувальну обрізку”, - наголосила вона.

У “Київзеленбуді” зазначають, що фахівці обʼєднання обрізають дерева орієнтовно з 15 жовтня до 15 квітня в період мінімальної циркуляції соків – навесні до розпускання бруньок або восени після опадання листя.

 Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-