Інститут нейрохірургії через суд розірвав договір із забудовником

Інститут нейрохірургії через суд розірвав договір із забудовником

Укрінформ
Договір, відповідно до якого Інститут нейрохірургії передав забудовнику землю в обмін на 6 операційних нейрохірургічних мікроскопів, суд визнав недійсним.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

“За реагування органів прокуратури міста Києва визнано недійсним договір, за яким Інститут нейрохірургії імені академіка А.П. Ромаданова Академії медичних наук України передав приватному товариству 0,6 га землі державної власності по вул. Лермонтовській у м. Києві під будівництво житлового будинку з підземним паркінгом”, - йдеться у повідомленні.

Договір інвестування був укладений у 2007 році між інститутом та ТОВ «Експрес МС». За умовами договору, 100% загальної площі вказаного об’єкту отримує у власність товариство. Інститут у якості компенсації мав отримати від товариства медичне обладнання, а саме 6 операційних нейрохірургічних мікроскопів.

Читайте також: Кличко обіцяє розривати договори із забудовниками, які порушують закон

На момент розгляду судом справи умови вказаного договору не виконано, стверджують у прокуратурі.

Враховуючи викладене, Північний апеляційний господарський суд погодився з доводами прокуратури, що спірний договір суперечить земельному та інвестиційному законодавству, а тому підлягає визнанню недійсним. Рішенням суду від 04.03.2019 позов прокурора задоволено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-