Нова виставка в Києві розкриє особистість сина Івана Франка

Нова виставка в Києві розкриє особистість сина Івана Франка

Укрінформ
Експозицію унікальних документів “Загартований Франковий сокіл" представили у квартирі-музеї родини Івана Франка в Києві.

Виставку організовано до 130-річчя від дня народження середнього сина Івана Франка — Тараса, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Серед унікальних знахідок, які презентовано на виставці, – документи з молодших класів, де навчався Тарас Франко, які засвідчують, що він уже в шкільні роки, як і його батько, виявляв творчі здібності і дуже добре навчався.

Читайте також: "Колесо історії": у Києві відкрили виставку картин сина Франка

В експозиції також є особисті речі Тараса Франка, його картини й ексклюзивні оригінали машинописів.

Крім цього, презентовані документи, що свідчать про студентські роки Тараса Франка. Вони, зокрема, присвячені його участі у різних семінарах у Львівському університеті та в університеті у Відні, де той здобував вищу освіту.

На презентації онук Івана Франка – Роланд Франко – розповів чимало цікавих історій з життя сім'ї та подякував усім присутнім.

Читайте також: У Вінниці відкрилась виставка про Шевченка за царської доби та в часи СРСР

"Я хотів би подякувати всім, хто прийшов на цю зустріч. І надалі буду продовжувати робити свою справу та підтримувати спадщину і культурні цінності моєї сім'ї — Франків", – сказав нащадок письменника.

Квартира-музей родини Івана Франка у місті Києві, що на вул. Володимирській, 48 а, була відкрита як історичний простір Роландом Франком у листопаді 2016 року. Музей розмістився в будинку, куди в 1950 році радянська влада силоміць переселила родину Тараса Франка зі Львова. Тарас Франко був філологом, перекладачем, літературознавцем, письменником, педагогом, мемуаристом і художником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-