У Києві відбулися заходи із вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

У Києві відбулися заходи із вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

Фото, відео
Укрінформ
У Києві відбулися заходи із вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Розпочалися заходи ходою пам'яті, якій передував молебень у Михайлівському соборі. Учасники ходи рушили з вулиці Трьохсвятительської та пройшли звідти за маршрутом: площа Європейська – вулиця Михайла Грушевського – провулок Кріпосний – вулиця Інститутська – алея Героїв Небесної Сотні. Біля Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні (хрест), що на алеї Героїв Небесної Сотні, відбулося покладання квітів та запалення свічок.

Пам'ять Героїв Небесної сотні вшанували молебнем у Києві / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Протягом усієї ходи люди тримали у руках квіти та запалені лампадки, а попереду колони пронесли великий банер із написом "Пам'ятаємо. Небесна Сотня. Герої не вмирають".

Хода та покладання квітів героям Небесной Сотні / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Після цього відбулася пелюсткова хода пам’яті. Вона стартувала біля стели на Майдані Незалежності та пройшла за маршрутом – від вулиці Інститутська до Маріїнського парку. Учасники ходи пройшли центральними вулицями, всипаючи їх пелюстками.

Читайте також: У Грузії вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Учасниками обох подій були загалом близько 200 осіб.

Пелюсткова хода пам’яті відбуватиметься у Києві упродовж 18, 19 та 20 лютого. При цьому, як пояснили організатори, у вівторок і середу маршрут ходи зміниться. Так, 19 лютого її учасники планують пройти від вулиці Грушевського до Будинку профспілок, а 20 лютого вони йтимуть по Інститутській, Грушевського та завершать ходу біля Михайлівського собору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-