Картка киянина стане єдиним проїзним документом для пільговиків

Картка киянина стане єдиним проїзним документом для пільговиків

Укрінформ
У столиці запроваджується єдина система обліку пільговиків у міському громадському транспорті за допомогою муніципальної картки «Картки киянина».

Про це повідомив директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов, повідомляє прес-служба КМДА.

«Київ наразі є єдиним містом в Україні, яке передбачає у своєму бюджеті кошти на відшкодування пільгового проїзду. Сьогодні муніципальна картка «Картка киянина» є єдиним механізмом, що дає можливість фактично зафіксувати, скільки пасажирів скористалися пільгою на проїзд. Таким чином, на підставі цих даних перевізники зможуть отримувати з міського бюджету повну компенсацію за перевезення пільговиків», – зазначив Крикунов.

Таким чином, кожна пільгова поїздка буде зафіксована, що дасть змогу підвищити якість контролю за цільовим використанням бюджетних коштів та точності прогнозу пасажиропотоків.

На сьогодні у наземному громадському транспорті встановлено валідатори, за допомогою яких здійснюється облік пільгових категорій громадян, що користуються цим видом транспорту. У разі наявності пільги, під час валідації кошти не знімаються. Картка виключно реєструється у системі для коректного обліку пасажиропотоку та компенсації витрат на перевезення підприємствам-перевізникам. Тож Київська міська державна адміністрація наполегливо рекомендує киянам-пільговикам отримати та користуватися муніципальною карткою «Картка киянина».

Читайте також: Київська “комуналка”: чиновники пояснили, звідки беруться суми у платіжках

У КМДА нагадують, що отримати картку киянина пільговики можуть у будь-якому відділенні «Ощадбанку» міста Києва. Для цього потрібно мати при собі паспорт, ідентифікаційний код та документ, що підтверджує пільговий статус. Після цього необхідно активувати соціальний транспортний додаток в Управлінні праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації або в Департаменті соціальної політики.

Для пільговиків обслуговування муніципальної картки «Картки киянина» є безкоштовним, за умови не підключення додаткових банківських послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-