Пільговики можуть безкоштовно їздити у транспорті за “Карткою киянина”

Пільговики можуть безкоштовно їздити у транспорті за “Карткою киянина”

Укрінформ
З 1 січня 2019 року пасажири пільгової категорії мають можливість скористатися безкоштовним проїздом за “Карткою киянина” у наземному транспорті.

Про це під час брифінгу поінформував директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У рамках впровадження системи електронного квитка, у мешканців з'являється можливість скористатися квитком як у підземному, так і наземному транспорті. Зокрема пільгові категорії можуть скористатися “Карткою киянина”, - сказав Назаров.

За його словами, пільгові категорії вже протягом трьох років мають змогу розрахуватися за проїзд за допомогою “Картки киянина” у Київському метрополітені, а з 1 січня така можливість з'явилася і у наземному міському транспорті Києва.

“У наземному транспорті пільговик повинен підійти до валідатора (зчитувального пристрою) і піднести картку до нього. Таким чином зчитується інформація про фактичний проїзд пільговика. Хочу зауважити, що гроші з картки не знімаються. Це необхідно тільки для того, щоб зафіксувати факт проїзду у наземному транспорті”, - наголосив Назаров.

Він повідомив, що на даний момент емітовано 781 тис. “Карток киянина”. “З них 680 тис. — це пільговики, тобто ті люди, які мають можливість отримати пільги, у тому числі і пільговий проїзд. Отримати “Карту киянина” можна у будь-якому відділені “Ощадбанку”, - пояснив він.

Назаров додав, що станом на 20 січня у наземному транспорті вже понад 20 тис. киян-пільговиків скористалися “Карткою киянина”.

Читайте також: У КМДА ще не вирішили, коли запустять єдиний е-квиток

Водночас, як повідомила начальник юридичного управління Департаменту транспортної інфраструктури Тетяна Щербань, з 2016 року “Картка киянина” успішно себе зарекомендувала у Київському метрополітені.

“Завдяки цьому проекту міська влада має можливість підрахувати кількість пільгових категорій, які користуються даним видом транспорту, для того щоб здійснити компенсацію за пільгові категорії громадян. Міська влада з цього року перейшла на запровадження даного проекту “Картки киянина” у наземному міському транспорті. Наразі у громадському транспорті міста Києва встановлюються валідатори для того, щоб здійснювати облік пільгових категорій громадян, які користуються цим видом транспорту. Валідатори встановлені в тролейбусах, автобусах, трамваях”, - зазначила Щербань.

Перший заступник директора Департаменту соціальної політики Світлана Устименко підкреслила, що пільги на проїзд встановлюються чинним законодавством і рішенням Київської міської ради.

“Згідно з рішенням Київської міської ради на сьогодні правом пільгового проїзду в наземному транспорті користуються: особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною; особи, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною; непрацюючі особи, які здійснюють догляд за інвалідом 1 групи, або особою старше 80-річного віку; багатодітні сім’ї та інші. Також на підставі “Картки киянина” надається пільга учням загальноосвітніх навчальних закладів”, - повідомила вона.

Устименко зауважила, що місто Київ — єдине місто в Україні, яке передбачає кошти на відшкодування пільгового проїзду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-