На Оболоні облаштовують нові

На Оболоні облаштовують нові "острівці безпеки"

Фото
Укрінформ
В Оболонському районі столиці на вулицях Зої Гайдай, Маршала Малиновського, Героїв Дніпра та Йорданській тривають роботи з улаштування модульних підвищених острівців безпеки для пішоходів.

Про це повідомляють у КК «Київавтодор».

"Через постійне збільшення кількості автомобілів у місті питання безпеки пішоходів є вкрай актуальним. Саме тому комунальною корпорацією «Київавтодор» впроваджуються важливі заходи щодо підвищення безпеки руху на вулично-дорожній мережі міста Києва", - зазначається у повідомленні.

Зокрема, нові чотири модульні підвищені острівці безпеки на потенційно небезпечних пішохідних переходах – важливий крок, адже тепер пішоходи зможуть безпечніше і комфортніше перетинати проїжджу частину, здійснивши, у разі необхідності, зупинку на острівці безпеки.

Читайте також: Комунальники розповіли, як борються зі снігом у Києві

Також дорожники врахували потреби людей із вадами зору – на підходах до переходу буде влаштовано тактильну плитку для кращого їх орієнтування у міському середовищі і недопущення випадкового виходу на проїжджу частину.

Однією з переваг модульної конструкції острівця є можливість його демонтажу і повторного встановлення (наприклад, для виконання ремонту дорожнього покриття або внесення змін в організацію дорожнього руху).

Фото: Київавтодор, Фейсбук
Фото: Київавтодор, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-