Пам'ятник Суворову приберуть з подвір'я ліцею імені Богуна

Пам'ятник Суворову приберуть з подвір'я ліцею імені Богуна

Фото
Укрінформ
Комісія Мінкультури України одноголосно ухвалила рішення, яке дозволить перенести пам‘ятник полководцю Олександру Суворову з подвір’я Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

Про це повідомив міністр культури України Євген Нищук у Facebook.

"Щойно експертна комісія Мінкультури одноголосно ухвалила рішення, яке дозволить перенести пам‘ятник Суворову з подвір’я Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Про необхідність цього я неодноразово говорив вже протягом декількох років і у ЗМІ, і у спілкуванні з керівництвом ліцею, і з мною глибоко шановним Героєм України Ігорем Гордійчуком", - зазначив Нищук.

Він зазначив, що ухвалення рішення щодо пам‘ятки місцевого значення - процес, до якого причетне не лише міністерство. "І комусь, вочевидь, було вигідне зволікання, а як наслідок - спекуляції та перекручування. Я радий, що сьогодні таке важливе для України і мене особисто рішення було ухвалено! Богуну бути! Слава Україні!" - підкреслив Нищук.

Про те, куди буде перенесено пам'ятник Суворову Нищук не повідомив.

Як повідомлялося раніше, пам'ятник російському полководцю Олександру Суворову, встановлений перед входом до Київського військового ліцею імені Івана Богуна (колишнього Суворовського училища), демонтують.

Читайте також: Укрінформ разом з 12 європейськими інформагентствами кидає виклик фейкам

Олександр Суворов — відомий російський полководець. Був організатором придушень національно-визвольних повстань, зокрема Коліївщини на Правобережній Україні й повстання Костюшка, а також депортацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-