НАЗК внесло припис Кличку

НАЗК внесло припис Кличку

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис Київському міському голові Віталію Кличку.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

“Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами планової перевірки дотримання вимог закону України «Про запобігання корупції» в Київській міській раді внесло припис Київському міському голові Віталію Кличку”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Національне агентство встановило порушення вимог статті 19 закону “Про запобігання корупції”. “А саме, не було затверджено антикорупційну програму Київської міської ради на 2017 рік”, - уточнюють в НАЗК.

Читайте також: НАЗК знайшло порушення у фінзвітах восьми партій

У Національному агентстві нагадують, що основною складовою антикорупційної програми є оцінка корупційних ризиків у діяльності органу, причини, що їх породжують та умови, що їм сприяють, а також заходи щодо усунення виявлених корупційних ризиків.

Крім того, повідомляється, що під час перевірки встановлено, що відповідальні посадові особи Київради не повідомили Національне агентство про 6 випадків несвоєчасного подання декларацій перед звільненням колишніми посадовцями секретаріату Київради. Це є порушенням вимог статті 49 закону.

“Згідно з приписом, Національне агентство вимагає провести службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню посадовими особами Київради вимог закону України «Про запобігання корупції» та за його результатами вжити заходів у встановленому законом порядку”, - повідомляють в Нацагентстві.

Зазначається, що припис Національного агентства є обов’язковим до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-