У Лук'янівському СІЗО відкрили оновлений корпус на 100 осіб

У Лук'янівському СІЗО відкрили оновлений корпус на 100 осіб

Фото, відео
Укрінформ
У столиці на території Київського слідчого ізолятора відкрили оновлений корпус для ув’язнених на 100 осіб.

Як зазначив під час відкриття начальник Адміністрації державної кримінально-виконавчої служби України Олександр Крикушенко, на ремонт корпусу витрачено “трішки більше трьох млн грн”.

На території Київського СІЗО відкрили оновлений корпус для ув’язнених / Фото: Багмут Павло, Укрінформ

“Зараз ми будемо працювати далі, будемо ремонтувати наступний корпус , а з них (старих корпусів — ред.) будемо відселяти сюди ( в новий корпус — ред.) наших клієнтів”, - сказав Крикушенко.

Водночас заступник міністра юстиції Денис Чернишов наголосив, що відкриття оновленого корпусу для ув’язнених, це “перша точка нашого руху в перетворенні українських слідчих ізоляторів та пенітенціарної системи в русі до європейських стандартів”.

Він наголосив, що уже відбулася реконструкція харчового блоку , пункту передавання передач.

“Наступного року ми врешті-решт добилися від колег та парламенту виділення в бюджеті коштів на реконструкцію нашого найстарішого корпусу Київського СІЗО (так званої “Катьки” - ред.) і з початку року ми почнемо роботи в основному корпусі Київського СІЗО”, - сказав Чернишов.

За його словами, загалом на ремонт корпусів в пенітенціарній системі в 2018 році витрачено 50 млн грн, а на наступний рік із державного бюджету на проведення капітальних ремонтів у пенітенціарній системі виділять 220 млн грн.

Читайте також: Бунт у СІЗО: справа “торнадівців” дійшла до суду

“Це не тільки на Київське СІЗО, а на всю систему. Зрозуміло, щоб поліпшувати з нормальним темпом, треба мільярди виділяти”, - сказав заступник міністра юстиції.

Як зазначив Крикушенко, до оновленого корпусу ув’язнених переселять уже до нового року.

“Відразу скажу, що тут не будуть якісь віп-персони. Тут будуть звичайні наші заарештовані”, - наголосив Крикушенко.

Як відомо, ремонтні роботи у корпусі почалися у лютому 2018 року. За цей час відремонтовано 25 камерних приміщень. Їх обладнані меблями, інвентарем, встановлено унітази із зливними механізмами та рукомийники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-