У Києві презентували ролики про українців, на честь яких назвали столичні вулиці

У Києві презентували ролики про українців, на честь яких назвали столичні вулиці

Відео
Укрінформ
В Укрінформі у четвер відбулася презентація відеороликів про видатних особистостей, на честь яких у столиці перейменовано вулиці.

12 коротких фільмів про 12 видатних художників, письменників, істориків та митців будуть транслюватися на телеканалі “Еспресо” та офіційному youtube-каналі Департаменту суспільних комунікацій КМДА, повідомила на презентації проекту в.о. директора Департаменту суспільних комунікацій Тетяна Гузенко.

“Всі ці ролики будуть в ефірі телеканалу “Еспресо”, можливо, в ефірі телеканалу “Київ”. Ця робота, яку ми розпочали в Департаменті суспільних комунікацій спільно з творчими групами, які долучилися до нашого проекту, створює нові сенси, які відновлюють ці історичні постаті, про які мало хто знає, або знають, але не здогадуються про їхню історичну вагу”, - сказала Гузенко.

Загалом було створено 12 коротких фільмів тривалістю до трьох хвилин кожен, про 12 видатних особистостей: політичного діяча та поета Василя Вишиваного, дослідника Голодомору в Україні Джеймса Мейса, дисидента Вацлава Гавела, громадського діяча Богдана Гаврилишина, мовознавця Миколу Лукаша, фольклориста Михайла Максимовича, історика-мовознавця Юрія Шевельова, композитора Павла Чубинського, художника Михайла Бойчука, оперну співачку Євгенію Мірошниченко, скульптора Олександра Архипенка, письменника Всеволода Нестайко.

Як розповів кореспонденту Укрінформу продюсер телеканалу “Еспресо” Андрій Асін, робота над проектом розпочалася наприкінці серпня. У відеороликах також є інформація про те, які саме вулиці перейменовувалися і коли приймалося таке рішення.

“Це люди, яких радянська влада викреслювала з історії, тому було важко знайти архівні відео чи якісь спогади, це потребувало часу. Але ми намагалися це робити”, - зазначив Асін.

Читайте також: У Києві залишилося декомунізувати менше десятка вулиць

Загалом вартість проекту склала 300 тисяч грн. Минулого року на замовлення Департаменту суспільних комунікацій КМДА було зроблено 10 відеороликів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-