Гройсман доручив добудувати Охматдит до кінця 2019 року

Гройсман доручив добудувати Охматдит до кінця 2019 року

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман поставив завдання до кінця 2019 року повністю добудувати лікарню "Охматдит".

Про це він написав у Facebook.

“Поставив завдання до кінця 2019 року повністю добудувати лікарню "Охматдит". Ми заклали кошти у бюджет 2019 рік. Тепер нам потрібно, щоб уся організаційна модель, продовження будівництва, комплектація лікарні була пропрацьована. Сьогодні у нас грудень місяць 2018 року. Я хочу, щоб до 1 січня 2020 року лікарня була би повністю побудована і все було так, як належить для того, щоб якісно лікувати дітей”, - наголосив Гройсман.

Він зазначив, що на початку 2018 року здано в експлуатацію першу чергу будівництва.

Читайте також: Охматдит отримав від Японії обладнання на 25 мільйонів

“У новому корпусі лікарні працює Центр радіології, де можна пройти лікування на сучасному лінійному прискорювачі. Також функціонує Центр крові. У другому корпусі працюватиме близько 20 відділень. Зокрема, для дитячої гематології, онкології і трансплантації кісткового мозку”, - наголосив Гройсман.

Він підкреслив, що у новому корпусі виконуватимуть, зокрема, трансплантацію кісткового мозку онкохворим дітям.

“Збільшиться кількість процедур трансплантації кісткового мозку, буде впроваджено трансплантацію від неродинного донора. Такі процедури зараз дуже потрібні в Україні, адже поки їх проводять лише за кордоном”, - зазначив Гройсман.

Як повідомлялося, у держбюджеті на 2019 рік на завершення будівництва Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" передбачено 1 один мільярд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-