На форумі у Києві обговорили питання активізації громад

На форумі у Києві обговорили питання активізації громад

Децентралізація
Укрінформ
Важливі рішення щодо життя громад повинні ухвалюватися в діалозі з владою та жителями населеного пункту.

На цьому наголосила радниця із залучення неурядових організацій Програми “U-LEAD з Європою” Ірина Войцехівська під час вітального слова на форумі “Відповідальне управління громадою”, що відбувається у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Усі важливі рішення, які ухвалюються на місцях, мають ухвалюватися в діалозі з владою та з мешканцями громади села, міста, селища, будь-якого населеного пункту”, - зазначила Войцехівська.

Вона додала, що Програма “U-LEAD з Європою” "спрямована на підтримку впровадження децентралізації, і, зокрема, надання громадянам можливості брати участь в ухваленні рішень на місцевому рівні, на рівні своїх громад”.

Як зазначив під час виступу в.о. директора Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Микола Рубчак, тематика заходу спрямована на активізацію громад.

Водночас голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська наголосила, що “бути відповідальним громадянином — це не право, це обов’язок”.

Вона також додала, що “зараз всі світові гравці в Україні та поза нею при обговоренні ситуації в Україні однозначно цю реформу (реформу децентралізації — ред.) ставлять на першу сходинку п’єдесталу серед успішних”.

На форум “Відповідальне управління громадою” зібралися представники об’єднаних територіальних громад з усієї України.

Читайте також: Житомирщина планує зберегти лідерство за кількістю створених тергромад у 2019

Протягом дня вони проведуть дискусію на тему “Як впливає залучення громадян на процеси ухвалення рішень” та ознайомляться з досвідом Польщі в цьому питанні, попрацюють у групах, де обговорять бюджетування, надання послуг у громаді тощо.

Форум відбувається в межах проекту "Відповідальне управління громадою", що впроваджується ВГО "Громадянська мережа "ОПОРА" за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" у партнерстві з фундацією "Лабораторія соціальних досліджень та інновацій "Сточня" (Польща) та ГО "Подільська агенція регіонального розвитку".

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Геннадій Мінченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-