У Києві запалили головну ялинку країни

У Києві запалили головну ялинку країни

Фото, відео
Укрінформ
У День святого Миколая на Софійській площі Києва дружина Президента Марина Порошенко та міський голова столиці Віталій Кличко запалили вогні на головній ялинці України.

Вони привітали українців із сьогоднішнім та прийдешніми новорічними і різдвяними святами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вже стало доброю традицією, коли ми разом відкриваємо головну ялинку країни. І сьогодні ми відзначаємо свято Миколая Чудотворця, який творить дива. І чотири дні тому тисячі українців саме на цій, Софійській площі стали свідками і учасниками дива, коли ми всі почули дивовижну звістку — про створення єдиної помісної православної церкви в Україні. Це велика перемога боголюбивого українського народу, перемога добра над злом, світла над темрявою”, - наголосила перша леді.

Вона зауважила, що Україна чекала на цю епохальну звістку понад 300 років, тож багато хто з присутніх тоді у центрі Києва не зміг стримати сліз радості. "Тому що кожен українець розуміє, що в незалежній державі має бути незалежна церква”, - наголосила Марина Порошенко і привітала українців зі створенням єдиної помісної православної церкви.

У Києві запалили головну ялинку країни / Фото: Геннадій Мінченко, ‎Михайло Марків, Андрій Скакодуб Укрінформ

За її словами, 2018-ий залишиться в історії України як рік зміцнення нашої державності і духовного оновлення. "2018 рік показав, що українці єдині у своєму пориві боротися за своє майбутнє, і сьогодні український народ бореться за своє місце у світовій історії, бореться за свою ідентичність, і я вдячна кожному, хто доклав зусиль для того, щоб наші спільні дії, проекти, реформи відбулися. І дуже важливо, щоб 2019 рік підхопив естафету наших перемог, адже ми гідно і впевнено йдемо своїм шляхом. І основою нашої державності є армія, віра і мова: армія, яка боронить нас, мова яка єднає нас, і віра, яка надихає нас”, - зазначила вона.

Звертаючись до присутніх, перша леді закликала: "Давайте з першими вогниками нашої новорічної красуні побажаємо Україні мирного неба, а всім українцям здоров'я, єдності і добра”.

Водночас, Київський міський голова Віталій Кличко побажав українцям миру та спокою. “Вже традиційно на Софійській площі ми запалюємо вогні головної ялинки країни. Новий рік однозначно принесе для кожного з нас те, чого ми чекаємо. А всі українці чекають миру. І я хочу привітати тих хлопців, завдяки яким ми можемо мати свято, можемо мріяти. Тих хлопців, які захищають нас на Сході країни”, - зазначив Кличко.

Цього року 25-метрову ялинку прикрашають понад 1,5 тисячі іграшок та 3 км гірлянд із ліхтариками холодного білого кольору, деякі - у формі кристалів. Ще однією новацією цього року є екран, через який відвідувачі переказуватимуть святкові вітання.

На гостей також очікує перший потяг бажань «Полярний Експрес», магічний тунель, діє новорічно-різдвяний сувенірний ярмарок, тут облаштовано кілька фотозон, зону смаколиків, казкову алею чудес тощо.

Після урочистого відкриття ялинки відбудеться концерт, на якому виступлять НАОНІ Orchestra, DeluxeSound Dj's Exclusive Mix – Dj Slap & НАОНІ Orchestra, ILLARIA, Art music school Zabava Group funny kids, актори кінострічки про Святого Миколая «Тільки Диво», RIYA. Хедлайнернером концерту стане гурт «СКАЙ».

Читайте також: Волонтери-помічники Святого Миколая пройшлися центром Києва

Загалом, зимові свята у столиці вже розпочалися на Контрактовій площі, де 15 грудня офіційно відкрили новорічну локацію. Контрактову площу оформили у стилі робіт Марії Приймаченко. Стилізованими іграшками прикрасили ялинку, а образи з картин оформлено у вигляді святкових фотозон. У сквері розташується резиденція Святого Миколая, сцена і фудкорт.

На Контрактовій площі також є понад 75 фотозон, оформлених за мотивами робіт Марії Приймаченко та інших казкових персонажей, які будуть в 3D ілюмінації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-